David Fincher, cineast care a semnat între altele „Fight Club”, „Zodiac” şi „Mank”, a încheiat un parteneriat cu Netflix şi va lansa în noiembrie „Voir”, un serial documentar de eseuri vizuale despre cinema.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cineastul, care a fost de trei ori nominalizat la Oscar - pentru „The Curious Case of Benjamin Button”, „The Social Network” şi „Mank” -, este producător executiv al „Voir”, regizat de David Prior, însă nu a dezvăluit până acum detalii despre acest serial.

Proiectul este scris de Drew McWeeny. Serialul cuprinde eseuri de 10 - 30 de minute despre „ceva ce ne intrigă sau ne supără ori care are de-a face cu legătura noastră cu filmele”.

„Voir” va avea premiera pe 13 noiembrie la AFI Fest din Los Angeles, înainte de a fi disponibil pe platforma de streaming, dată ce nu a fost deocamdată anunţată.

Fincher, cunoscut şi pentru „Se7en”, „The Game” şi „Gone Girl”, dar şi ca regizor al videoclipului melodiei „Vogue” a Madonnei, a semnat un contract de patru ani cu Netflix, după ce a lucrat pentru serviciul de streaming la „House of Cards” şi „Mindhunter”.

Deşi mulţi cineaşti critică Netflix şi metodele netradiţionale de distribuţie a producţiilor, Fincher spune că apreciază libertatea care îi este oferită.

Aşa cum a fost anunţat anterior, el regizează lungmetrajul „The Killer”, dramă cu Michael Fassbender ce va fi lansată pe Netflix.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.