Prim-ministrul Dacian Cioloş a transmis, miercuri, un mesaj de condoleanţe la moartea actorului Radu Beligan, în care spune că magia artistului rămâne neatinsă, actorul clădindu-şi o casă în sufletul fiecăruia dintre spectatorii pe care i-a avut în cei 75 de ani de carieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Radu Beligan părea nemuritor – acesta a fost primul gând pe care l-am avut când am aflat de plecarea dintre noi a marelui maestru al teatrului românesc, figură emblematică a acestuia mai mult de jumătate de secol (...) E limpede că nemurirea şi magia maestrului Beligan rămân neatinse, după 75 de ani de carieră în teatru, film, televiziune şi radio, peste 80 de roluri şi, cel mai important, casa încăpătoare pe care şi-a făcut-o în sufletul fiecăruia dintre noi, cei care am avut o viaţă mai frumoasă graţie artei lui - spectatorii”, scrie Cioloş în mesajul său.

Premierul apreciază actorul lasă în urmă imaginea unei vieţi împlinite în slujba artei şi a umanităţii.

”Îmi pare rău că a plecat dintre noi Radu Beligan, îmi pare rău de imensul loc gol lăsat de el în tărâmul teatrului, sunt alături cu gândul de cei care îl regretă şi le transmit condoleanţe sincere. Odihnă în pace maestrului Beligan şi fie ca imaginea sa de om împlinit şi artist desăvârşit să dăinuie şi să inspire peste generaţii”, a conchis primul-ministru.

Actorul Radu Beligan, în vârstă de 97 de ani, membru de onoare al Academiei Române, a murit, miercuri, la Spitalul Elias, în urma unui stop cardio-respirator.

Radu Beligan, maestru al teatrului românesc, a cărui longevitate artistică a fost recunoscută şi de reprezentanţii Guinness World Records, a fost unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai scenei teatrale naţionale, ocupând, de asemenea, funcţiile de director al Teatrului de Comedie, între anii 1961 şi 1969, şi al Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), între anii 1969 şi 1990.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.