Prim-ministrul Dacian Cioloş a declarat joi, la întâlnirea cu întâlnire cu boardul mondial International Advertising Association (IAA), asociaţie globală ce reuneşte specialişti în comunicare şi marketing din peste 40 de ţări, că Guvernul pe care îl conduce susţine industriile culturale şi creative pentru potenţialul de dezvoltare în economie, cât şi pentru beneficiile sociale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acest Guvern a schimbat substanţial modul în care industriile culturale şi creative sunt abordate în politicile publice, pornind de la contribuţia însemnată pe care o au în Produsul Intern Brut, respectiv 6,5%, comparabil cu sectoare tradiţionale precum agricultura şi construcţiile, şi având în vedere potenţialul de dezvoltare atât pentru economie, cât şi beneficiile sociale pe care le aduce”, a afirmat şeful Executivului.

Premierul a punctat câteva dintre măsurile luate în scopul dezvoltării industriilor culturale şi creative: înfiinţarea unul grup operativ dedicat acestui sector, deschiderea Programului “România Creativă“ dedicat sprijinirii antreprenoriatului din industriile culturale şi creative şi finanţat din fonduri europene, adoptarea unei strategii pentru educaţia în acest sector, care vizează cursuri universitare de specialitate.

În perioada următoare va fi lansată Cartea Albă a sectoarelor culturale şi creative, ce va constitui un cadru coerent de dezvoltare al acestui domeniu.

De asemenea, prim-ministrul Cioloş a apreciat rolul şi contribuţia IAA România în task-force-ului ”Creativitate în administraţie”, constituit la nivelul Guvernului, precum şi iniţiativa organizării la Bucureşti, în cursul anului viitor, a unui eveniment global dedicat industriilor culturale şi creative.

“Sunt încrezător că orice Guvern va fi după alegerile din decembrie, va sprijini organizarea în România a unui astfel de eveniment, în contextul în care România  este tot mai bine conturată drept un posibil hub pentru dezvoltarea unor start-up-uri în domeniul IT, al industriilor creative şi al cercetării-dezvoltării“, a menţionat prim-ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.