Curtea Veche Publishing îi aşteaptă pe cititori la standul de la Bookfest, în perioada 1-5 iunie, cu lansări de carte cu invitaţi speciali, mese rotunde despre fenomenele literare ale momentului, sesiuni de autografe cu autori şi ilustratori, reduceri de preţ de până la 70%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intrarea este liberă.

LitKids: 1 iunie la standul editurii

Cei mici sunt aşteptaţi în prima zi a târgului la o întâlnire cu autori şi ilustratori care au dat viaţă unor dintre cele mai frumoase poveşti, marcând astfel lansarea seriei pentru copii LitKids.

Între 12:30 şi 14:30, la standul Curtea Veche Publishing se reunesc pentru o sesiune de Meet & Greet autori îndrăgiţi precum campioana olimpică Ana Maria Brânză, Cătălina Bucur (Sunny Side Up), Simona Suman, MOMOMO sau Irina Becher, şi ilustratori cu creioane magice: Andra Badea, Andreea Mitică, Anca Smărăndache.

Tot pe 1 iunie, Curtea Veche Publishing şi Asociaţia Curtea Veche lansează proiectul „Cărţi poştale de poveste”, un set de 10 ilustraţii de la tot atâţia ilustratori cunoscuţi pentru copii, menite să dea mai departe magia lecturii. Pentru fiecare set de cărţi poştale achiziţionat, Asociaţia donează o carte unui copil care nu are acces la ele. Între 14:30 şi 15:30, vă invităm la standul editurii Curtea Veche la un „doodling session” cu ilustratorii implicaţi în proiect, precum Cristiana Radu, Andra Badea sau Gabi Toma.

Cu această ocazia, editura a pregătit numeroase noutăţi, atât pentru copii (precum cartea de educaţie financiară „Banii tăi. Cum îi cheltuieşti şi de ce” de Gerry Bailey, Felicia Law  şi William Whitehead; „Totul despre anxietate” de Carrie Lewis şi Sophia Touliatou; „Învăţătorii de grijă” de Alex Donovici), cât şi pentru părinţi („Tantrum. Ghid de supravieţuire” de Rebecca Schrag Hershberg sau „O sarcină mai uşoară” de Emily Oster).

O apariţie de excepţie este cartea lui Richard Dawkins, „Fantezia zborului” - o ediţie premium care explică felul în care oamenii şi natura au învăţat să învingă forţa gravitaţiei şi să se ridice la cer. Cu ilustraţii superbe şi fascinante, cartea reprezintă o colaborare unică între unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă şi o artistă talentată.

16 evenimente 

Curtea Veche Publishing a pregătit o serie impresionantă de evenimente în jurul noutăţilor editoriale. 

Unul dintre evenimentele cele mai aşteptate este discuţia dintre E.S. Emil Hurezeanu (ambasador al României în Republica Austria, fost ambasador al României la Berlin între 2015-2021) şi istoricul Ion M. Ioniţă, în jurul cărţii „Drumul Rusiei” de Rüdiger von Fritsch (fostul ambasador al Republicii Germane la Moscova). Dialogul va avea loc sâmbătă, 4 iunie, de la 16.00, la scena Agora.

Fanii „Poveştilor Cristinei” se vor bucura să îi întâlnească pe Cristina şi Alex Donovici, unii dintre cei mai cunoscuţi autori de cărţi pentru copii din România, şi să afle povestea din spatele acestui fenomen. Seria „Ţup”, scrisă de Alex şi ilustrată de Stela-Damaschin Popa este cea mai tradusă colecţie de cărţi pentru copii a unui autor român, până în acest moment „Ţup” avându-şi sau fiind pe cale să îşi aibă corespondentă în 8 limbi străine. Autorii vor intra în dialog cu agenţii literari Mauro Spagnol şi Silviu Săndulescu, cei care au contribut la răspândirea acestui fenomen în toată lumea, sâmbătă, 4 iunie, de la ora 11:00, la scena Agora.

Joi, 2 iunie, Curtea Veche Publishing marchează apariţia a două cărţi-eveniment:
• de la ora 17:00 se lansează volumul „Aspecte ale noului radicalism de dreapta” de Theodor W. Adorno, într-o discuţie cu scriitoarea şi jurnalista Doina Jela.
• de la 18:30 jurnalista Iulia Popovici va intra în dialog cu traducătorul Mircea Dan Duţă, pe marginea volumului „Deţinut politic şi preşedinte” de Václav Havel, apărut cu sprijinul Centrului Ceh.

De joi până duminică, iubitorii de beletristică vor afla mai multe despre noutăţile din seria Byblos, coordonată de Luana Schidu, şi tot în cadrul târgului publicul se va putea întâlni cu autori îndrăgiţi, precum istoricul Adrian Cioroianu, medicul nutriţionist Mihaela Bilic, expertul în educaţie financiară Adrian Asoltanie („Dragă, unde-s banii?”), psihoterapeuta Elena-Carmen Ţucă („De mână cu ruşinea la psiholog”), scriitorul Mihai Alexandru Pleşu („Texte cu vedere la stradă”).

Zeci de noutăţi la standul Curtea Veche Publishing

Câteva dintre noutăţile de inclus neapărat pe listele de lectură:


• „Trăiesc a doua oară” de Sharon Stone - actriţa povesteşte despre momentele cumplite când suferit un accident vascular cerebral masiv; dar şi despre cum şi-a revenit în mod miraculos cu ajutorul meditaţiei, plus amănunte revelatoare din viaţa şi cariera ei.
• „Jamie şi petrecerea de vineri seara” de Jamie Oliver - cele mai gustoase preparate din emisiunea TV de succes „Jamie & Jimmy's Friday Night Feast”, alese pe sprânceană şi dedicate unor nume celebre din showbizul contemporan.
• „Calea către independenţa ta financiară” de Peter Mallouk şi Tony Robbins – despre cum cum să îţi faci un plan financiar pe termen lung şi să laşi moştenire o avere, nu griji, dar numai după ce te vei bucura de tot ceea ce banii vor aduce bun în viaţa ta.
• „Fantome” de Dolly Alderton - comparată cu Nora Ephron, mult-îndrăgita scriitoare millenială pare a fi vocea care descrie cel mai bine zbuciumul femeii moderne. În primul său roman scrie cu umor, inteligenţă vie, emoţie şi profunzime despre relaţii, dating şi ghosting, despre speranţe şi a incertitudini, dând naştere unui fenomen internaţional.
• „Timp retrăit” de Alex. Ştefănescu - crâmpeie de viaţă, amintiri depănate cu savoare de unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai carismatici oameni de litere contemporani.
• „Viol. O poveste de iubire” de Joyce Carol Oates - un titlu contradictoriu de la cunoscuta şi multipremiata scriitoare şi o poveste care ne va conduce departe de zona noastră de confort - în lumea violatorilor, a celor care vor să îndrepte ceva ce nu mai poate fi îndreptat, a salvatorilor ce se cer salvaţi, dar şi a celor mulţi şi vocali de pe margine, care privesc spectacolul traumei cu indiferenţă sau ostilitate.
• „Moartea lui Vivek Oji” de Akwaeke Emezi - o poveste puternică despre identitatea de gen de la o talentată scriitoare nigeriană, un mister compus ca un puzzle şi descompus aproape detectivistic într-o scriitură plină de frumuseţe, acumulând detaliile ce recompun o societate tradiţională în derivă.
• „Instrusul” şi „M-am hotărât să-i pun capăt” de Iain Reid - două thrillere de la un debutant canadian surprinzător, care ne ţine „agăţaţi” în poveste până la capăt.
• „Ciberiada. Ediţie aniversară” de Stanisław Lem - o carte clasică a genului science-fiction, care la centenarul naşterii lui Stanisław Lem, în 2021, îi vădeşte spiritul vizionar.
• „Homo Faber” de Max Frisch - o serie de coincidenţe, de întâlniri aparent întâmplătoare, amintiri care adună în ele însele esenţa vieţii, adevăruri descoperite în momente banale şi tratate cu o indiferenţă greu de explicat.
• „Perspective ale minţii” de Howard Gardner - iniţiatorul conceptului de „inteligenţe multiple”, Gardner analizează mai multe tipare mintale şi dovedeşte că un simplu test de IQ nu este relevant pentru a reflecta corect şi complet abilităţile intelectuale ale unui individ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.