Edituri din Germania şi Olanda sunt interesate de traducerea volumului ”Pas cu pas”, semnată de preşedintele României, Klaus Iohhanis, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai editurii Curtea Veche.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia în limba chineză a cărţii ”Pas cu pas”, semnată de preşedintele României, apărută la editura Zhong Yi, Beijing, în traducerea profesorului Dong XiXiao, va fi lansată la Târgul de Carte Internaţională de la Beijing (24 - 28 august).

”Discuţiile cu editura chineză au fost deschise în urmă cu câteva luni. Până în acest moment cartea a fost tradusă şi în limbile bulgară şi maghiară. S-au arătat interesate şi edituri din Germania şi Olanda, însă încă nu au fost semnate contracte pentru publicare şi aici”, a precizat reprezentantul Curtea Veche Publishing pentru News.ro.

Traducerea volumului în limbile bulgară, maghiară şi chineză a fost realizată la cererea editurilor străine, a precizat pentru News.ro editura Curtea Veche. 

”Traducerea în limba chineză a acestei cărţi face obiectul unui contract comercial între Curtea Veche Publishing şi editura Zhong Yi (China Translation & Publishing House) din Beijing (traducerea asigurată de conf. univ. dr. Dong Xixiao). Traducerea şi publicarea volumului nu au implicat nicio formă de finanţare publică română, acestea fiind suportate în întregime de editura chineză”, a transmis casa editorială. 

Apărută în variantă originală în 2014 la Curtea Veche Publishing, cartea a fost publicată în mod similar în cursul anului 2015 în limbile maghiară (editura Cser, în traducerea lui Lakatos Mihály) şi bulgară (editura Ciela Norma, în traducerea Martinei Ganceva).

În toate cele trei cazuri, volumul a fost tradus la cererea editurilor străine.

“Pas cu pas” de Klaus Iohannis a apărut la Curtea Veche Publishing în timpul campaniei electorale din 2014. Volumul a fost urmat de apariţia, în mai 2015, a celui de al doilea volum semnat de Klaus Iohannis, “Primul pas”, carte ce dezvăluie informaţii din culisele campaniei electorale şi din primele zile ale mandatului de Preşedinte.

Ediţia în limba chineză a cărţii ”Pas cu pas” va fi lansată în cadrul Târgului Internaţional de Carte de la Beijing (24-28 august). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.