Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni, la propunerea Ministerului Culturii, noi reglementări pentru instituirea indemnizaţiilor de merit pentru persoanele care fac dovada excelenţei într-un domeniu al patrimoniului cultural imaterial, deţinătoare ale titlului onorific de „Tezaur uman viu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Beneficiarii acestei distincţii Tezaur Uman Viu sunt în mare majoritate persoane trecute de 60 de ani, care nu mai pot desfăşura activităţile specifice pentru care au primit distincţia.

"În acest context, era necesară crearea unui mecanism pentru recunoaşterea meritelor persoanelor declarate Tezaure Umane Vii şi integrarea acestor păstrători ai patrimoniului cultural imaterial în rândul beneficiarilor indemnizaţiei de merit instituită prin Legea nr. 118/2002.  Astfel, se propune completarea categoriilor de potenţiali beneficiari ai indemnizaţiei de merit, cu categoria persoanelor care promovează  patrimoniul cultural imaterial. Prin proiectul de hotărâre adoptat astăzi sunt  completate criteriile de atribuire a indemnizaţiei de merit pentru domeniul culturii cu o secţiune nouă, care să vizeze criteriile de atribuire a indemnizaţiei de merit în domeniul patrimoniului cultural imaterial", a transmis Ministerul Culturii într-un comunicat. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.