Cristian Tudor Popescu anunţă că, „în semn de solidaritate faţă de Cătălin Ţepelin şi cu părerea de rău a despărţirii de cititori”, încetează să mai publice în Gazeta Sporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnalistul a scris pe Facebook despre „extincţia unei specii”. 

„Cătălin Ţepelin - un jurnalist foarte bun şi un om cinstit.  Am colaborat cu domnia-sa la Gazeta Sporturilor mai bine de 2 ani în modul cel mai corect şi profesionist cu putinţă. Acum, domnul Ţepelin şi-a dat demisia din funcţia de redactor-şef. De ce? Pentru că nu s-a supus patronilor, jivinele cu sânge rece numite trustul Ringier. Ştiam că aşa se va întâmpla, pentru că ştiu firma asta. M-am ciocnit cu ei când eram preşedintele Clubului Român de Presă. Pe atunci încă mai speram că o companie occidentală de media poate să fie un exemplu de etică a meseriei pentru jurnaliştii români. Ringier m-a trezit din iluzie. Au publicat în Libertatea, în pagina întâi şi la interior, fotografii în culori de cururi şi ţâţe alături de fotografii gros-plan de trupuri sfârtecate, ale muncitorilor ucişi într-o explozie groaznică, cred că la Galaţi. La sesizarea pe care le-am trimis-o din partea CRP, al cărui membru Ringier era, au reacţionat urinând de la balcon. Altceva în afară de tiraj, publicitate, profit nu îi interesa. Avea ce să înveţe presa românească de la ei... Acum, Cătălin Ţepelin nu a vrut să muşte din caşcavalul jurnalismului vopsit, în favoarea caselor de pariuri sportive, împreună cu Ringier. A plecat. În marea majoritate a mass-media din România, „colaborarea” de acest soi între patron şi jurnalişti funcţionează fără hopuri. Domnul Ţepelin reprezintă o specie în faza finală de extincţie”, spune CTP.

Jurnalistul Cătălin Ţepelin s-a despărţit după 20 de ani de Gazeta Sporturilor. Din 2018 a fost redactor-şef al publicaţiei. El a scris pe Facebook că nu a fost dorinţa lui şi că acţionarii Ringier Sportal au hotărât să nu mai continue colaborarea „pentru că m-am împotrivit unor decizii care, cred eu, încercau să încalce principiile unei prese independente”. „Am cerut să fiu lăsat să lucrez, liber, onest şi în interesul publicului, nu al unor terţi, fie că ei sunt parteneri de publicitate, persoane din sport sau din afara lui, companii”, este declaraţia sa.

În semn de solidaritate, jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor şi Libertatea şi-au spus punctuld e vedere într-un comunicat prin care se opun conducerii Grupului Ringier de a impune imixtiunea comercialului în editorial. Ringier a anunţat că actualii redactori-şefi adjuncţi, Dan Udrea şi Bogdan Stamatoiu, vor gestiona activitatea zilnică, cu sprijinul lui Cătălin Tolontan, în actuala poziţie de coordonator editorial al Gazetei Sporturilor şi al cotidianului Libertatea, până când Ringier Sports Media Group (RSMG) va decide asupra noii echipe de conducere a Gazetei Sporturilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.