Un atelier dedicat "investigării jocului actorului de film", organizat de actoriedefilm.ro împreună cu Studioul 2DB Film şi Asociaţia 7771, în perioada 24 mai - 19 iunie, va fi lansat la Bucureşti şi se va încheia cu realizarea unui film de lungmetraj dezvoltat şi regizat de Cristi Puiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acceptarea invitaţiei noastre de către regizorul Cristi Puiu de a susţine acest Atelier înseamnă foarte mult pentru mine. Mi-am început cariera în film odată cu „Marfa şi banii” şi ştiu că ceea ce are de oferit Cristi Puiu, dar şi cerinţele lui din punct de vedere profesional sunt fără compromis, ori asta este tot ce îşi poate dori un actor de la un regizor/pedagog/mentor", a spus Dragoş Bucur.

Conceptul îi aparţine regizorului Cristi Puiu, cel care va fi prezent alături de cursanţi pe parcursul celor 30 de zile de căutari şi investigări actoriceşti. Cristi Puiu a susţinut două cursuri similiare în anii precedenţi, în Franţa.

"Cu Pirandello și Cassavetes la subțioară, ajutat de o echipă de actori, de un producător, de un director de imagine și de un inginer de sunet, voi încerca să circumscriu înțelesurile ce par să se ascundă în triada lui Bresson, și pe care eu o traduc, provizoriu, astfel: Etre acteur - Etre personage - Etre auteur", a spus Cristi Puiu.

Atelierul este pentru toţi cei peste 18 ani, care sunt pasionaţi de actorie, fără a fi obligatoriu să aibă studii de profil, ci doar să creadă în visul lor. Cursurile vor dura o lună şi vor fi făcute la intensitate maximă: 5 zile pe săptămână, 12 ore pe zi, iar, la final, cei prezenţi vor avea ocazia să participe la filmul realizat de Cristi Puiu în timpul altelierului. Locurile sunt limitate.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.