Cel mai faimos caz al detectivului Hercule Poirot, "Crima din Orient Express", scris de Agatha Christie, este disponibil online într-un nou format în colecţia Buzz Books a editurii Litera, iar de săptămâna viitoare volumul va putea fi cumpărat şi în librăriile din toată ţara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volumul anunţă cea mai recentă ecranizare a cărţii, cu o distribuţie de excepţie, printre care se numără Penélope Cruz, Judi Dench, Michelle Pfeiffer, Johnny Depp, Willem Dafoe. Regia este semnată de Kenneth Branagh, care interpretează şi rolul celebrului detectiv Hercule Poirot.  

Filmul va fi lansat în cinematografele din România pe 24 noiembrie şi este distribuit de Odeon Cineplex.

Una dintre cele mai ingenioase poveşti scrise vreodată are în centru povestea unui afacerist american care este găsit mort într-un compartiment închis pe dinăuntru din luxosul Orient Express, cu douăsprezece lovituri de cuţit şi doisprezece călători, toţi suspecţi. De data aceasta însă, victima a cărei moarte este investigată de Hercule Poirot nu mai este deloc nevinovată. Pe parcursul anchetei sale, detectivul belgian va descoperi ce consecinţe tragice a avut un celebru caz de răpire şi ucidere a unui copil asupra familiei acestuia şi a altor apropiaţi. Iar în cele din urmă, va trebui să răspundă la o întrebare cu care nu s-a mai confruntat: Poate fi crima justificabilă?

Agatha Christie este cunoscută în întreaga lume drept "regina crimei“. A scris 80 de romane poliţiste şi colecţii de povestiri, precum şi 19 piese de teatru (dintre care "Cursa de şoareci" este cea mai longevivă din istorie) şi şase romane publicate sub pseudonimul Mary Westmacott. Hercule Poirot, cel mai celebru detectiv din romanele poliţiste de la Sherlock Holmes, a fost creat pentru primul roman al Agathei Christie, "Misterioasa afacere de la Styles". Poirot şi Miss Marple au devenit faimoşi la nivel mondial şi au făcut subiectul multor filme realizate pentru marele şi micul ecran.

În colecţia de ficţiune de la editura Litera sunt publicate cele mai cunoscute cărţi ale Agathei Christie. Au apărut, în format hardcover: "Ultimele cazuri ale lui Miss Marple", "Cei patru mari", "A treia fată", "Elefanţii nu uită niciodată", "Crăciunul lui Poirot", "Jocuri de oglinzi", "Poarta Destinului", "Întâlnire cu moartea", "Răul sub soare", "Parteneri contra crimei", "N sau M?". În curs de apariţie: "Adversarul secret". Alte volume, în format de buzunar, cu copertă broşată, sunt disponibile individual sau la pachet.

Fanii suspansului creat de Agatha Christie vor putea vedea adaptarea cinematografică a romanului în toate cinematografele din ţară din 24 noiembrie.

Romanul "Crima din Orient Express" este disponibil acum online pe www.litera.ro, la preţul de 39 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.