„Creaturi ascunse”, o expoziţie temporară care te provoacă să descoperi universul fascinant al unor misterioase animale, va putea fi vizitată din 4 martie la Muzeul Naţional de Istorie Naturalӑ „Grigore Antipa”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Creaturi ascunse” oferă vizitatorilor posibilitatea de a face o incursiune în lumea unor vietăţi misterioase, care provin din locuri exotice şi greu accesibile nouă.

Expoziţia pune la dispoziţia vizitatorilor informaţii despre obiceiurile şi principalele lor caracteristici, cum se adaptează ele la mediul înconjurător, rolul pe care-l joacă în ecosistem, precum şi modul în care specialiştii le studiază.

Vedetele expoziţiei „Creaturi ascunse” „demontează” o convingere falsă potrivit căreia „eşti puternic dacă eşti mare”. Foarte multe vieţuitoare, „slabe” în aparenţă, sunt înzestrate cu o serie de arme şi mijloace de apărare cu care, înşelând privirea iscoditoare a duşmanului, scapă de sub urmărirea lui.

„Pentru animale lucrurile sunt... simple: fie eşti pradă, fie eşti prădător. Multe detalii de formă, culoare sau comportament permit vieţuitoarelor să se ascundă, fie pentru a scăpa cu viaţă, fie pentru a se apropia nevăzute de pradă. Expoziţia „Creaturi ascunse” arată cum se ascund diferite animale, unele ducându-şi viaţa în întuneric, altele ascunzându-se în văzul tuturor, iar altele folosind chiar mici trucuri cu care să-şi amăgească duşmanii”, spune dr. Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului Naţional de Istorie Naturalӑ „Grigore Antipa”.

Expoziţia este deschisă în programul normal de vizitare al Muzeului, iar preţul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru copil/ student/ pensionar şi 15 lei/ adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.