David Benioff şi D.B. Weiss, cunoscuţi din postura de creatori ai serialului „Game of Thrones”, vor adapta pentru Netflix romanul SF chinez „The Three-Body Problem”, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Benioff şi Weiss vor lucra pentru serial împreună cu Alexander Woo, care a scris „True Blood”.

Cartea, apărută în 2008, este prima din trilogia „Remembrance of Earth's Past”, scrisă de Liu Cixin. Cele trei romane au fost traduse în limba engleză şi au primit recenzii bune şi aprecierea publicului, între fani numărându-se fostul preşedinte Barack Obama şi Mark Zuckerberg, CEO Facebook.

Acţiunea se întinde pe o perioadă de mii de ani, de la Revoluţia Culturală din China.

„Trilogia lui Liu Cixin este cea mai ambiţioasă serie SF pe care am citit-o, ducând cititorii într-o călătorie din anii 1960 până la sfârşitul timpului”, au transmis Benioff şi Weiss, care vor fi şi producători executivi. „Suntem nerăbdători să ne petrecem următorii ani din vieţile noastre ca să a o aduce la viaţă pentru publicul din întreaga lume”.

Cei doi au semnat un acord exclusiv cu Netflix în 2019. Compania nu a transmis alte detalii despre acest serial.

Liu Cixin va fi producător consultant al proiectului.

Ecranizarea romanului său „The Wandering Earth”, în 2019, a fost unul dintre filmele care au generat cele mai mari încasări în China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.