Din cauza pandemiei, a 33-a ediţie a galei premiilor Molière a fost anulată, a anunţat Le Parisien.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul ceremoniei, care este difuzată de France Télévisions, se acordă în fiecare an cele mai prestigioase premii ale teatrului francez şi sunt recompensaţi actorii, umoriştii, artiştii de la machiaj, decoratorii sau autorii. 

Întrebat de AFP despre aceste informaţii, preşedintele organizaţiei Jean-Marc Dumontet, a spus: "Nu am anunţat încă faptul că premiile Molière nu vor avea loc. I-am spus lui Michel Field că voi insista. Nu disper", a declarat el. "Continui să cred că trebuie să organizăm gala. Este un act politic puternic". 

Michel Field, directorul departamentului de Cultură şi Spectacole de la France Télévisions, difuzorul tradiţional al ceremoniei, a răspuns: "Anul acesta nu va exista gala Molière, ci va avea loc o recuperare în 2022, în anul Molière" pentru 400 de ani de la naşterea dramaturgului. 

Din lipsă de reprezentaţii cauzate de pandemia de Covid-19, a fost anunţat deja în ianuarie că doar statuetele de onoare vor putea fi acordate în 2021. 

Michel Field a precizat că ceremonia nu va avea loc. "Am considerat că nu are sens să organizăm gala într-o perioadă în care nu sunt piese". 

Prin urmare, France Televisions prevede o săptămână intitulată "Coups de théâtre!". Trustul va difuza, în această primăvară, mai multe spectacole în prime time, pe mai multe canale. 

Anul trecut, gala a fost amânată şi a avut loc în iunie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.