Muzeul Naţional Cotroceni organizează, în perioada 18 iulie - 12 august, a treia ediţie a Cotroceni Summer School, un proiect de educaţie non-formală adresat copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe parcursul a patru săptămâni, copiii sunt invitaţi să participe la ateliere creative de educaţie pentru patrimoniu, care le vor oferi prilejul să descopere patrimoniul material şi imaterial al Muzeului Naţional Cotroceni, dezvoltându-şi, în acelaşi timp, abilităţile de comunicare şi de interacţiune, spiritul artistic şi creativitatea.

Cele patru module se vor desfăşura, fiecare, pe parcursul a cinci zile, timp în care participanţii vor descoperi, cu ajutorul trainerilor specialişti ai Muzeului Naţional Cotroceni, câte o meserie specifică muzeului: cercetător, ghid, curator sau restaurator.

Fiecare modul, care va avea doi traineri şi un număr maxim de 16 participanţi (numărul minim este de 6 persoane), va avea în componenţa sa două ateliere introductive ce se vor repeta în fiecare zi de luni şi marţi a săptămânii. Primul, denumit Păşim împreună în povestea de la palat presupune o vizită a Palatului Cotroceni dublată de un tur interactiv de cunoaştere a vieţii publice şi private a Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria. Cel de-al doilea - Cine dă viaţă poveştii de la palat? - propune o vânătoare de comori prin muzeu şi introducerea în cele 4 meserii prin metode interactive. Zilele de miercuri, joi şi vineri din fiecare săptămână vor fi dedicate atelierelor despre una dintre cele patru meserii.

Cele 4 ateliere se vor desfăşura astfel:


- Atelierul de cercetare – 18-22 iulie
- Atelierul de ghidaj – 25-29 iulie
- Atelierul de curatoriat – 1-5 august
- Atelierul de restaurare – 8-12 august
 
Participarea la ateliere este contra cost şi se face prin completarea formularului de înscriere, disponibil pe site-ul Muzeului Naţional Cotroceni, la secţiunea Proiecte culturale/Proiecte educaţionale/Cotroceni Summer School III. Înscrierile încep pe 27 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.