Costumul tradiţional românesc va fi celebrat în cadrul evenimentului ”Mesageri identitari”, găzduit în Sufrageria Regală a Muzeului Naţional de Artă al României (Calea Victoriei nr. 49 - 53), joi, de la ora 19.30, anunţă Institutul Cultural Român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul este centrat pe o selecţie de tablouri aflate în patrimoniul muzeului, în care sunt reprezentate personaje care poartă costume tradiţionale româneşti.

Programul va include expozeuri susţinute de specialiştii în arte vizuale: dr. Anne Théry, specialist de la Muzeul Matisse, prof. univ. dr. Doina Işfănoni, prof. univ. dr Adina Nanu, preşedintele Institutului Cultural Român, Liliana Ţuroiu, directorul Muzeului Naţional de Artă, Călin Stegerean.

Un minirecital de lieduri folclorice va fi susţinut de Ioana Ardelean - voce, acompaniată la pian de profesorul Aurel Mustăţea.

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, va participa la eveniment, alături de personalităţi din lumea diplomatică şi culturală, care vor fi invitate să îmbrace elemente din costumul tradiţional românesc şi din costumul lor tradiţional. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.