Un nou spectacol imersiv, "Cosmos - Descoperă tainele universului", va fi lansat din 16 martie la MINA - Museum of Immersive Art. Cu un focus amplu pe Sistemul Solar şi cuceririle umane în explorarea spaţiului, acest spectacol va purta publicul într-o călătorie fascinantă printre planete, stele şi alte corpuri cereşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un aspect special al acestui spectacol îl reprezintă prezenţa invitatului extraordinar Dumitru Dorin Prunariu, singurul şi primul cosmonaut român care a zburat în spaţiul cosmic. El a făcut parte din misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spaţial „Intercosmos”. Imagini capturate în această experienţă uluitoare din spaţiu vor putea fi văzute în cadrul show-ului imersiv pregătit de MINA. Fragmentele video de arhivă sunt extrase din filmul documentar românesc de scurtmetraj "Opt zile în cosmos", regizat de David Reu, anunţă organizatorii.

„Cu bucurie ne alăturăm acestui spectacol captivant, care aduce în prim-plan minunile universului şi realizările umane în explorarea sa", a declarat Dumitru Prunariu. „Este o oportunitate minunată de a împărtăşi pasiunea mea pentru spaţiu şi pentru descoperirile care ne-au schimbat percepţia asupra lumii si Universului."

Spectacolul „Cosmos - Descoperă tainele universului" este o producţie proprie MINA, creată şi regizată de studioul Les Ateliers Nomad, cu coloana sonoră realizată de Alexei Ţurcan. „Cosmos” va oferi o incursiune fascinantă în Sistemul Solar, prezentând detalii despre fiecare planetă, stea şi alte corpuri cereşti. De la informaţii despre structura şi caracteristicile fiecărei planete până la descoperirea undelor sonore produse de o gaură neagră, spectacolul va fi o sursă bogată de cunoştinţe şi inspiraţie.

În plus, copiii vor avea ocazia să-l cunoască pe cosmonautul Dumitru Prunariu duminică, la ora 11.30, la MINA. Acesta va fi prezent pentru a împărtăşi mai multe despre călătoria sa în spaţiu şi pentru a răspunde întrebărilor pasionaţilor de explorare cosmică, atât mari cât, mai ales, mici.

„Cosmos - Descoperă tainele universului” va fi prezentat la MINA pentru o perioadă de 6 luni.

Biletele sunt disponibile pentru achiziţionare pe site-ul MINA - minamuseum.com. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.