Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" sărbătoreşte marţi 55 de ani de existenţă şi de activitate neîntreruptă, ocazie cu care organizează un concert dirijat de Anna Ungureanu, care va avea loc la Sala Auditoriu - Sala Mică a Palatului (Str. Ştirbei-Vodă nr. 1-3), cu începere de la ora 19.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În aceeaşi zi se împlinesc 93 de ani de la naşterea regretatului maestru Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal. 

Corul Naţional de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” este o emblemă a vieţii muzicale româneşti şi universale. Din momentul înfiinţării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925-2011), Corul Madrigal a susţinut peste 4.100 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de ţară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renaşterea europeană, muzica bizantină şi creaţia contemporană românească şi universală.

În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.