Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” va susţine un Concert Extraordinar de Paşte la Catedrala Greco-Catolică „Sfânta Treime” din Blaj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul va avea loc vineri, 19 aprilie, începând cu ora 18:00, şi îl va avea ca invitat special pe omul de cultură Constantin Chiriac.

Locurile la eveniment au fost rezervate în totalitate, în mai puţin de 24 de ore de la publicarea acestora pe platforma Bilete.ro.

Concertul Extraordinar de Paşte este un eveniment dedicat sărbătorii fundamentale a creştinilor, care invită spectatorii la introspecţie şi regăsirea unor înţelesuri universale. Conceput pentru a reliefa prin muzică şi artă dramatică simbolismul Învierii Mântuitorului, evenimentul construieşte o poveste sonoră despre vremuri esenţiale ale umanităţii, o istorie amplificată dramatic prin textele aduse publicului de actorul Constantin Chiriac, fondatorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Programul de concert include lucrări de muzică sacră din repertoriul românesc şi internaţional, în interpretarea unică a Corului Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu. Conceptul concertului este creat de Emil Pantelimon.

Concertul Extraordinar de Paşte susţinut la Catedrala Greco-Catolică „Sfânta Treime” din Blaj este organizat de Ministerul Culturii în colaborare cu Arhiepiscopia Majoră a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureşan.

Concertul face parte din seria de evenimente prin care Biserica Greco-Catolică marchează aniversarea a 5 ani de la Vizita Apostolică a Sfântului Părinte Papa Francisc, care a celebrat, în data de 2 iunie 2019, pe Câmpia Libertăţii din Blaj, Sfânta Liturghie de beatificare a celor şapte Episcopi greco-catolici români, martiri pentru Cristos în timpul regimului comunist.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.