Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost invitat, la finalul turneului „Ave Maria”, la o demonstraţie specială oferită de Delfinariul din Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce au aplaudat performanţele puse „în scenă” de echipa Delfinariului, Corul Madrigal şi dirijorul Anna Ungureanu au replicat cu un recital surpriză.

Poziţionaţi în jurul bazinului în care se aflau delfinii, artiştii au interpretat patru lucrări din repertoriul renascentist şi contemporan şi au creat o atmosferă sonoră aparte. Bineînţeles, delfinii nu au întârziat să îi acompanieze pe artişti cu sunetele specifice şi mişcările lor elegante.

„A fost un moment special, în premieră pentru Delfinariul din Constanţa. M-a emoţionat foarte tare momentul în care delfinii, foarte receptivi la orice sunet, s-au liniştit dintr-o dată la primele acorduri ale artiştilor. Aceste mamifere extrem de inteligente, comunică foarte mult prin sunete şi prin limbaj corporal. De exemplu, mamele dau nume puilor pe viaţă, printr-o semnătură vocală, un sunet unic”, a declarat Monica Mândrescu, antrenor delfini, Delfinariu Constanţa.

Cunoscuţi pentru inteligenţa lor, precum şi pentru abilităţile lor foarte dezvoltate de comunicare şi ecolocaţie, delfinii emit o serie de vocalize, clicuri, fluierături şi sunete unice, pe care le folosesc pentru a se conecta unii cu ceilalţi.

„Ne-am bucurat să vă avem astăzi alături de noi şi să creăm împreună aceste momente emoţionante. A fost un real succes această îmbinare dintre muzica dumneavoastră şi demonstraţia delfinilor. Sper ca în viitor, să colaborăm într-un proiect artistic comun!”, a afirmat Diana Maria Dinu, antrenor delfini, Delfinariu Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.