Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va susţine sâmbătă, de la ora 19.00, la Cluj-Napoca, spectacolul Extraordinar „Săptămâna Patimilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul se desfăşoară la Teatrul Maghiar de Stat şi îi are ca invitaţi pe tinerii actori Corneliu şi Pavel Ulici, pianistul Abel Corban, precum şi coruri de copii ale Programului Naţional Cantus Mundi din judeţul Cluj şi din regiune.

„Spectacolul Extraordinar «Săptămâna Patimilor» prezintă spectatorilor o retrospectivă a ultimei săptămâni din viaţa lui Iisus. De la bucurie şi viaţă, la agonie şi apoi la extaz, de la lumină, la întuneric şi iar la lumină, spectacolul introduce publicul într-o avalanşă de emoţii”- a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” şi regizorul spectacolului.

Regia şi scenariul Spectacolului Extraordinar de Paşte „Săptămâna Patimilor” sunt semnate de Emil Pantelimon, decorurile de Vladimir Turturica, design-ul de lumini aparţine lui Alin Popa, iar Gabriel Scîrlet semnează regia muzicală.

Alături de Corul Madrigal, pe scena Teatrului Maghiar de Stat vor urca următoarele coruri: Corul Colegiului Naţional Gh. Şincai, dirijor Uliana Jurcan; „Excelsior”, Baciu, dirijor Bogdan Marcaşan; „Armonia Junior”, Gherla, dirijor Cornelia Florea; „Minibong”, Turda, dirijor Olimpia Bogdan; „Junior Vip” şi „Vox Infantes”, dirijor Anca-Mona Mariaş; Corul Liceului Teoretic „Gh. Lazăr”, Pecica, jud. Arad, dirijor Alexandru Zaharia.

Spectacolul de la Cluj-Napoca a celebrului ansamblu face parte din Turneul naţional de Paşte, ce se desfăşoară în perioada 29 martie - 13 aprilie în opt oraşe din România: Bacău, Iaşi, Târgu Mureş, Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea şi Bucureşti.

Turneul de Paşte se înscrie în programul aniversar „MADRIGAL 60”, care include o serie amplă de peste 30 de evenimente speciale, ce se vor desfăşura pe tot parcursul anului 2023. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelenţă în muzică şi diplomaţie prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanţei artistice naţionale, dar şi al relevanţei culturale şi de imagine a României în lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.