Târgul de artă contemporană Art Basel, care ar urma să aibă loc în martie la Hong Kong, a fost anulat din cauza epidemiei noului coronavirus, au anunţat vineri organizatorii acestei mari întâlniri a artiştilor şi a cumpărătorilor din întreaga lumea, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această decizie este o veste proastă în plus pentru fosta colonie britanică care, de-a lungul ultimelor luni, a fost obligată să anuleze numeroase evenimente sportive şi culturale din cauza manifestaţiilor pro-democraţie. 

"Am analizat toate opţiunile posibile, în special amânarea târgului, şi toate sfaturile şi punctele de vedere ale galeriştilor, partenerilor noştri şi experţilor din exterior", a afirmat într-un comunicat Bernd Stadlwieser, preşedinte-director general al grupului MCH, societatea elveţiană care organizează acest eveniment. "Totuşi, astăzi, nu avem altă opţiune decât să anulăm târgul", a explicat Stadlwieser, afirmând că această decizie a fost "extrem de greu de luat". 

Târgul de artă contemporană, care are loc la Hong Kong din 2013, atrage în special cumpărători de artă veniţi din toată Asia şi în special pe cei mai bogaţi chinezi. 

Art Basel a declarat că rămâne apropiat de Hong Kong şi speră să găzduiască viitoarea ediţie din martie 2021. 

Teritoriul semi-autonom a intrat în recesiune în 2019, ca urmare a războiului comercial chinezo-american şi a mişcării pro-democraţie care a început în iunie. 

Epidemia de pneumonie virală ar da o nouă lovitură economiei din Hong Kong. 

Până în prezent, teritoriul a înregistrat 22 de cazuri de persoane purtătoare a noului coronavirus şi un deces. 

În total, 31.161 de persoane au fost contaminate în China continentală iar 636 dintre ele au murit. 

Hong Kong a închis cvasi-totalitatea frontierelor sale cu China continentală. 

Sâmbătă, fosta colonie britanică va impune o perioadă de carantină obligatorie de două săptămâni tuturor vizitatorilor din China continentală, cu scopul de a reduce propagarea noului coronavirus. 

Medicii au afirmat că mare parte dintre persoanele infectate la Hong Kong nu călătoriseră recent în China, ceea ce sugerează cazuri de transmitere directă a virusului în cadrul populaţiei locale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.