A doua mare instituţie culturală din New York îşi întrerupe pentru un an activitatea din cauza pandemiei de coronavirus. După celebra Metropolitan Opera pe 23 septembrie, Orchestra Filarmonicii din New York a anunţat luni că anulează stagiunea 2020-2021, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a renunţat la începutul lui iunie la programul de toamnă din calendarul său, până în 6 ianuarie, Filarmonica a anulat acum restul datelor până în 13 iunie 2021. 

Vineri, 9 octombrie, asociaţia profesională Broadway League a fost cea care a amânat redeschiderea teatrelor de pe Broadway la începutul lui iunie. 

Este pentru prima dată în 178 de ani când orchestra clasică newyorkeză omite o stagiune întreagă, o decizie luată "la sfaturile autorităţilor din sănătate", potrivit unui comunicat. Această anulare "nu este inedită, este devastatoare, atât pentru moralul muzicienilor, cât şi pentru public, dar şi pentru consecinţele economice grave", a comentat PDG Deborah Borda, citată în comunicat. 

Pentru a nu-şi abandona publicul său, Filarmonica are în vedere difuzarea, online, a concertelor pre-înregistrate de mici ansambluri formate din muzicieni din orchestră. Aceste concerte vor fi înregistrate în alte săli decât cea obişnuită a Filarmonicii, David Geffen Hall, care trebuie renovată.

Deborah Borda a indicat că organizaţia vrea să profite de aceste anulări pentru a lansa şantierul pentru renovări, aşteptat de mult şi prevăzut la începutul lui mai 2022. Este vorba despre a treia etapă de lucrări în această clădire inaugurată în 1962, cu costuri evaluate la 550 de milioane de dolari. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.