Corina Şuteu, ministru al Culturii, a declarat vineri, după ce tabloul ”Nickelodeon” al lui Adrian Ghenie a fost adjudecat la o licitaţie organizată de casa Christie`s din Londra cu suma de 7,1 milioane de lire sterline (7,8 milioane de euro), că valoarea creaţiilor lui este una ”artistică” şi că artistul nu a câştigat nimic din această vânzare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Valoarea creaţiilor lui Adrian Ghenie e una artistică şi procesul prin care în piaţa de artă un artist este evaluat la un preţ e o chestiune complexă. Această vânzare a tabloului, ca toate celelalte care sunt făcute de casele de licitaţii, este în a doua piaţă. Ceea ce artistul câştigă din această vânzare e zero”, a declarat Corina Şuteu, prezentă la Muzeul Naţional de Istorie.

Ea a subliniat faptul că Adrian Ghenie este un artişt care a reuşit să îşi stabilească un demers artistic recunoscut prin munca lui.

Lucrarea ”Nickelodeon” a fost pictată de Adrian Ghenie în anul 2008, pe două panouri, cu dimensiunea totală de 238 x 414 de centimetri.

Pictura, vândută în cadrul licitaţiei ”Post-War & Contemporary Art”, a fost estimată între 1,1 milione euro şi 1,7 milioane de euro, după ce un alt tablou pictat de Adrian Ghenie, ”Sunflowers”, estimat la peste 450.000 de euro, a fost adjudecat la un preţ record, de 4 de milioane de euro, de un cumpărător din Asia, la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s din Londra, în luna februarie.

O donaţie semnificativă în campania ”Cuminţenia Pământului” a reprezentat-o suma de 70.000 de euro, donaţia vânzării tabloului lui Adrian Ghenie prin Galeria Thaddaeus Ropac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.