Spectacolul de dans ”L’Om DadA”, de Gigi Căciuleanu, şi conferinţa scriitorului Ion Pop sunt evenimentele care marchează 100 de ani de dadaism, la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), în perioada 11 - 13 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul ”L’Om DadA”, de Gigi Căciuleanu, care performează pe scenă alături de actorul Lari Giorgescu, se va juca pe 11, 12 şi 13 martie, de la ora 20.00, la Sala Atelier a TNB, informează instituţia.

 

Artistul Gigi Căciuleanu, regizor-coregraf, îşi propune să demonstreze, că “...toţi suntem dadaişti”. ”Defragmentăm, aruncăm ceva din noi pe scenă şi în viaţă”, spune acesta.

”De ce «L’Om DAdA»? Pentru că am vrut să alătur aceste cuvinte, «om», în limba română, cu «dada» - universalul”, explică Gigi Căciuleanu.

”Am pornit de la «L`homme approximatif/ Omul aproximativ», textul lui Tristan Tzara, teribil de poetic, deloc absurd, frumos, nefragmentat, stufos, plin de semnificaţii, foarte actual chiar şi după 100 de ani. «Omul aproximativ» este, de fapt, arhetipul omului cât se poate de exact, şi anume actorul şi dansatorul”, mai precizează Căciuleanu.

Aflat la cel de-al patrulea proiect alături de Gigi Căciuleanu, actorul Lari Giorgescu mărturiseşte că propunerea de a lucra pe un text de Tristan Tzara este binevenită. ”Descopăr, cu uimire, cât de apropiaţi suntem cu toţii de curentul dadaist, de cele mai multe ori, fără să ştim”, afirmă actorul.

Pe 13 martie, de la ora 11.00, tot în Sala Atelier a TNB, scriitorul şi traducătorul Ion Pop va susţine conferinţa cu tema ”Tristan Tzara, dadaismul şi avangarda românească”. Dedicată centenarului mişcării Dada, lansată la Zürich în februarie 1916, conferinţa îşi propune schiţarea unui portret critic al principalului mentor dadaist care a fost Tristan Tzara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.