Copia unei icoane de la Sfântul Munte Athos, aflată de mai bine de 100 de ani la o catedrală din Ucraina, va fi adusă, miercuri, în municipiul Constanţa, unde va rămâne până în 12 februarie, la biserica Sfântul Haralambie, fiind pentru prima oară când aceasta este adusă în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, miercuri, la ora 17.00, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie va întâmpina copia icoanei athonite “Maica Domnului Grabnic Ascultătoare” la biserica Sfântul Haralambie din municipiul Constanţa, apoi va oficia Taina Sfântului Maslu, împreună cu preoţi şi diaconi.

Vineri, 10 februarie, de la ora 8.30,  IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îi va avea ca oaspeţi pe IPS Alexei de Ananiev şi Balta (Ucraina) şi IPS Naum, Mitropolit de Ruse (Bulgaria), împreună cu care va oficia Sfânta Liturghie la biserica “Sfântul Haralambie”.

Icoana "Maica Domnului Grabnic Ascultătoare” va rămâne la biserica “Sfântul Haralambie” până pe 12 februarie.

“Icoana este o copie a celei aflată în Sfântul Munte Athos, făcătoare de minuni. Are o vechime de 130 de ani şi a fost pictată la mănăstirea Dochiariu din Sfântul Munte Athos. A fost adusă în Ucraina în data de 12 septembrie 1915, de către Arhiepiscopul Arsenie, cu prilejul sfinţirii Catedralei Sf. Alexandr Nevsky”, se arată în comunicat.

Este pentru prima oară când această icoană este adusă în România, au precizat reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.