Continuarea romanului „The Handmaid’s Tale” al canadiencei Margaret Atwood şi volumul „Quichotte” al lui Salman Rushdie au fost incluse pe lista lungă a Booker Prize.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Romanul lui Atwood, „The Testaments”, a cărui acţiune este plasată după 15 ani de la întâmplările din „The Handmaid s Tale”, urmează să fie lansat în septembrie.

Este pentru a şasea oară când autoarea canadiană este nominalizată la Booker şi a doua selecţie după ce a câştigat premiul pentru „The Blind Assassin”, în 2000.

Atwood va concura cu Salman Rushdie, selectat cu „Quichotte”, roman inspirat de „Don Quijote” ce va fi lansat în august. Romanul are în centru un comis-voiajor care se îndrăgosteşte de un star de televiziune şi străbate America pentru a o cuceri. 

În lista lungă au mai fost incluşi britanicii Jeanette Winterson cu „Frankissstein”, interpretare a „Frankenstein” al lui Mary Shelley, John Lanchester cu romanul distopic „The Wall”, Bernadine Evaristo cu „Girl, Woman, Other”, roman în versuri despre viaţa femeilor de culoare, Max Porter cu „Lanny”, povestea unui băiat dispărut, şi Deborah Levy cu „The Man Who Saw Everything”, care va fi publicat luna viitoare.

După ce regulamentul concursului a fost modificat în 2013, când a fost decisă includerea autorilor din Statele Unite, anul acesta un singur reprezentant al literaturii americane a fost selectat: Lucy Ellmann, cu „Ducks, Newburyport”, un monolog de 1.000 de pagini.

Lista de 13 romane îi cuprinde şi pe Elif Shafak (Turcia) cu „10 Minutes 38 Seconds in This Strange World”, Kevin Barry (Irlanda) cu „Night Boat to Tangier”, Chigozie Obioma (Nigeria) cu „An Orchestra of Minorities”, şi Valeria Luiselli (Mexic-Italia) cu primul roman scris în limba engleză, „Lost Children Archive”

Între cele 13 se regăseşte un singur roman de debut - „My Sister, the Serial Killer”, de Oyinkan Braithwaite, care este şi cel mai tânăr scriitor din listă, în vârstă de 31 de ani.

Lista lungă pentru Booker Prize a fost alcătuită din 151 de romane. 

Booker Prize este sprijinit pentru prima dată de Michael Moritz şi Harriet Heyman prin fundaţia Crankstart, după ce Man Group s-a retras.

Lista scurtă va fi anunţată pe 3 septembrie, iar câştigătorul va fi anunţat într-o ceremonie care va avea loc la Londra pe 14 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.