Schema de ajutor de minimis pentru sectorul cultural independent a fost pusă în dezbatere publică de Ministerul Culturii, conform Legii nr. 53/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obiectivul schemei îl reprezintă susţinerea a aproximativ 5.000 de entităţi care activează în sectorul cultural din România şi a căror activitate a fost restricţionată pe perioada stării de urgenţă sau pe perioada stării de alertă.

Bugetul total disponibil este de 140 milioane lei (aproximativ 28 milioane euro).

Ajutorul financiar se acordă sub forma unor granturi în cuantum de 20% din diferenţa dintre cifra de afaceri obţinută din activitatea eligibilă aferentă anului 2019 şi cifra de afaceri obţinută din activitatea eligibilă aferentă anului 2020, dar fără a depăşi echivalentul în lei a 200.000 euro.

Beneficiarii eligibili sunt întreprinderile care au personalitate juridică, se încadrează în categoria societăţilor (înfiinţate în baza Legii societăţilor nr. 31/1990), precum şi a organizaţiilor neguvernamentale (constituite în baza Legii nr. 21/1924 sau a Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000) şi desfăşoară activităţi în sectorul cultural conform codurilor CAEN enumerate în cadrul schemei.

În conformitate cu dispoziţiile alin. (4) al art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, propunerile şi observaţiile referitoare la schema de ajutor de minimis supusă dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Culturii, B-dul Unirii nr. 22, sector 3, Bucureşti, pe fax, la nr. 021/222.85.43 sau la adresa de e-mail legislativ@cultura.ro, până la data 19.03.2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.