Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Independent “Blue Theatre” din Constanţa reuneşte unele dintre cele importante companii de teatru independent din ţară, dar şi din Bulgaria, Ungaria şi Italia care vor juca peste 20 de piese, intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Independent “Blue Theatre” va avea loc la Constanţa, în perioada 3 - 10 septembrie, potrivit unui comunicat publicat marţi de către organizatori.

La eveniment vor participa companiile de teatru independent Godot, Teatrul de Artă, Green Hours, În Culise, Teatrul Arte del Anima, Teatrul de pe Lipscani, Compania Instabili Vaganti – Italia, Compania Maladype Theatre – Ungaria, Compania Atom Theatre – Bulgaria, Teatrul Mignon, care aduc în festival peste 20 de spectacole, dar şi actori şi piese consacrate.

Printre actorii care vor urca pe scenă se numără Marius Manole, Medeea Marinescu, Andreea Bibiri, Magda Catone, Claudiu Bleonţ, Florin Piersic Jr., Tudor Aaron Istodor, dar şi Horaţiu Mălăele, care va închide festivalul cu spectacolul “Sunt un orb”.

Pe lângă piesele de teatru, în program sunt înscrise şi conferinţe, ateliere de teatru dans, muzică şi dans, precum şi mese rotunde având ca subiecte teme de interes în economia socială şi culturală actuală. De asemenea, vor avea loc şi trei dezbateri despre problemele teatrului, în general şi cele ale teatrului independent, în special.

Spectacolele vor avea loc în sala Teatrului de Stat, iar intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanţa, Universitatea Ovidius Constanţa, reprezentanţi ai societăţii civile şi este susţinut de către Primăria Municipiului Constanţa.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.