Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a publicat, joi, lista staţiilor TV pentru 2023, în vederea aplicării principiului „must carry”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principiul „must carry” este reglementat prin articolul 82 din Legea audiovizualului şi le impune operatorilor de cablu să retransmită anumite televiziuni. Principiul nu este aplicat şi operatorilor DTH.

Posturi nou intrate în lista „must carry” sunt: Etno TV, Euronews, Atomic Academy, Disco Mix, Apollonia TV, Tele Moldova şi Melos TV.

Din această listă, care cuprinde 52 de canale, fac parte servicii de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România: TVR 1/ TVR 1 HD, TVR 2 / TVR 2 HD, TVR 3, TVR Cultural, TVR Cultural (HD), TVR INFO, TVR INFO (HD), studiourile teritoriale Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara. 

Serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte sunt: TV 5 MONDE şi Moldova 1, amânat până la rezolvarea de către Compania „Teleradio-Moldova” a problemelor ce vizează transmisia programului Moldova 1 pe teritoriul României. 

Articolul 82 din Legea audiovizualului menţionează: „Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privaţi este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.