Consilierul general Ciprian Ciucu susţine că mai multe tablouri de patrimoniu de la Muzeul Municipiului Bucureşti (MMB) ar fi fost luate din instituţie ”fără nicio protecţie şi asigurare” pentru a împodobi biroul Gabrielei Firea, în timp ce Adrian Majuru, directorul MMB, explică pentru News.ro că este vorba despre un proiect de amenajare a sediului PMB şi că operele de artă contemporană sunt expuse în condiţii adecvate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ciprian Ciucu, consilier PNL în Consiliul General al Primăriei Capitalei, a publicat marţi, pe pagina sa de Facebook, o fotografie din timpul concursului organizat pentru logo-ul dedicat Bucureştiului, alături de mesajul: ”Tablouri de patrimoniu din pinacoteca Muzeului Municipiului Bucureşti decorează pereţii Primăriei în condiţii improprii? Dacă aşa stau lucrurile, atunci avem o problemă. Pentru că înţeleg că ar fi fost luate din muzeu fără nicio protecţie şi asigurare şi că i-au împodobit birourile doamnei. Probabil că ei, directorii de la Muzeu, din exces de zel”.

Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, a declarat pentru News.ro că este vorba despre un proiect de reamenajare a spaţiilor deschise vizitatorilor şi dedicate întâlnirilor din sediul PMB şi că lucrările sunt expuse în condiţii adecvate.

Patruzeci de lucrări de artă contemporană sunt expuse în biroul primarului Gabriela Firea şi în sala de Consiliu.

”Este vorba despre un proiect de doi ani de amenajare a holurilor şi spaţiilor de întâlnire, care sunt vizitate, făcut de Muzeul Municipiului Bucureşti cu arhitectul Cârstea, care a lucrat cu doamna Berer pe şantierul de reabilitare a clădirii Primăriei”, a declarat Adrian Majuru pentru News.ro.

Potrivit lui Adrian Majuru, proiectul are în vedere să aducă ”PMB mai aproape de cetăţeni”. 

”Tablourile nu sunt din Tezaur. Este vorba despre lucrări de artă contemporană care sunt fi expuse pe simeze, în condiţii adecvate. Puţine simeze din Bucureşti sunt de asemenea calitate - temperatură, lumină proprice. Lor li se vor adăuga replici ce vor fi amplasate pe holuri - fotografii de epocă mărite”, a mai spus Majuru.

Cât despre spaţiile în care sunt păstrate lucrările ce aparţin Muzeului Municipiului Bucureşti, aflat în subordinea PMB, directorul instituţiei spune că, de când a preluat funcţia, în 2014, s-a investit în trei depozite.

”Aceste lucrări vin din depozitele de la Cesianu, spaţiu care este în curs de amenajare, iar Pinacoteca muzeului va fi la etaj. Băieţii ăstia de prin Primărie ar trebui să intre într-un muzeu, înainte să vorbească, să vadă cum se lucrează. De ce nu ne întreabă înainte de a face afirmaţii?”, a spus el referitor la mesajul publicat de Ciucu marţi.

Lucrările expuse în sediul Primăriei Municipiului Bucureşti sunt transferate temporar, în baza unor contracte de custodie. ”Vor sta acolo un an, cu posibilitatea de prelungire a custodiei. Dacă vor să fie schimbate, trebuie să mă înştiinţeze, dar nu vor fi decât de artă contemporană”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.