Regizorul Silviu Purcărete va dialoga cu publicul vineri, la Librăria Habitus, de la ora 18.00, în conferinţa "Despre bucuria şi înţelepciunea de a vorbi puţin". Discuţia va fi moderată de Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu şi al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Considerat unul dintre cei mai importanţi regizori ai lumii, Silviu Purcărete este o prezenţă mai degrabă discretă dincolo de porţile teatrelor, geniul său găsindu-şi expresia prin amprenta unică de regizor a unor spectacole de excepţie, premiate la nivel internaţional, printre care şi producţii faimoase, montate la naţionalul sibian, precum: "Faust", "Metamorfoze”, "Călătoriile lui Gulliver”, "D'ale carnavalului”, "Lulu” sau "Oidip”.

"Este o mare onoare şi un privilegiu să fiu în dialog cu unul dintre cei mai importanţi artişti din zona artelor spectacolelor din România şi din lume, precum este domnul Silviu Purcărete. Vom face o incursiune în lumea poveştilor, în lumea copilăriei, a copilăriei mature şi încrederii care leagă oamenii, personalităţile şi structurile importante care au primit certificare în timp. Propunem un dialog al bucuriei de a comunica dincolo de cuvinte, în numele prieteniei şi exigenţelor pe care artiştii liberi le impun", spune Constantin Chiriac despre această întâlnire.

Un dialog-eveniment, o discuţie despre "bucuria şi înţelepciunea de a vorbi puţin” şi o incursiune în tainele unui creator absolut. Evenimentul este organizat de Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală al ULBS şi sprijinit de Librăria Habitus.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, iar la finalul acesteia cei prezenţi au ocazia să intre în dialog cu invitaţii, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul tnrs.ro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.