Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor avea şedinţă, vineri de la ora 16.00, în vederea declanşării procedurii de desemnare a Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) şi a Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PSD a depus, joi, o sesizare de neconstituţionalitate privind proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.89/2021, care are ca obiect de reglementare asigurarea continuităţii conducerii interimare a celor două servicii publice de radio şi de televiziune, în cazul mandatelor stabilite prin hotărârea Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Social-democraţii arată în sesizarea către CCR că Parlamentul avea obligaţia ca în cel mai scurt timp să promoveze procedurile legale prevăzute în Legea nr. 41/1994 de numire a consiliilor de administraţie şi de numire a directorilor generali, după expirarea interimatelor.

În textul sesizării este indicat faptul că atât OUG nr. 89/2021 cât şi OUG nr. 106/2021 reglementează din punct de vedere normativ o situaţie existentă şi nu o reglementare generală astfel încât nereferindu-se la un caracter normativ general încalcă alin (5) al art. 5 din Constituţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.