Şaptesprezece muzicieni dintre cei 60 de concurenţi care au participat în prima etapă a secţiunii de Vioară din cadrul Concursului Internaţional „George Enescu” au obţinut majoritatea voturilor membrilor juriului, calificându-se în a etapa a doua.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

S-au calificat Hans Christian Aavik (Estonia), Takamori Arai (Japonia), Justina Auskelyte (Lituania), Maria-Alexandra Bobeico (România), Gennaro Cardaropoli (Italia), Ho-Hsuan Feng (Taiwan), Elvin Hoxha Ganiyev (Turcia/Azerbaidjan), Nakyung Kang (Coreea de Sud), Jeewon Kim (Coreea de Sud), Karolina Nowotczyńska (Polonia), Tassilo Probst (Germania), Tomotaka Seki (Japonia), Valentin Serban (România), Alican Süner (Turcia), Mayu Tokuda (Japonia), Ayaka Uchio (Japonia) şi Jaewon Wee (Coreea de Sud).

Datorită calităţii interpretărilor, juriul a decis să califice 17 concurenţi în loc de 12, urmând ca departajarea să se facă în etapa a doua.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Prima etapă s-a desfăşurat online în perioada 5-9 septembrie. Rezultatele au fost anunţate online de preşedintele juriului printr-o înregistrare video publicată pe site-ul Concursului joi. Juriul Secţiunii de Vioară este format din Dmitry Sitkovetsky (preşedinte), Remus Azoiţei, Koichiro Harada, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Igor Petrushevski, Eduard Schmieder şi Krzysztof Wegrzyn.

Dmitry Sitkovetsky a declarat: „În ultimele cinci zile, împreună cu colegii mei din juriu, am ascultat 60 de violonişti talentaţi din 21 de ţări, în înregistrări ale repertoriului pentru Etapa I – lucrări de Mozart, Bach şi Paganini. Felicit toţi participanţii pentru efortul admirabil depus în aceste condiţii neobişnuite. Dragostea şi entuziasmul lor pentru muzică sunt evidente. Bravo! Mulţumesc, de asemenea, colegilor mei de juriu, pentru efortul lor de a fi corecţi şi generoşi în acordarea voturilor. În final, în loc de 12 candidaţi, am decis să promovăm în Etapa a II-a 17 violonişti. Vom avea o şansă mai bună de a aprecia talentul şi personalitatea lor muzicală într-o selecţie mai largă de repertoriu”.

Etapa a II-a (eliminatorie) se va desfăşura în perioada 11-13 septembrie. Înregistrările vor fi disponibile online pe festivalenescu.ro de la ora 10.00. Rezultatele vor fi anunţate de preşedintele juriului pe site-ul Concursului, pe 14 septembrie 2020, la ora 20.00.

Concurenţii selectaţi în Etapa a II-a vor participa la Semifinala Concursului care va avea loc pe 17 mai 2021 la Ateneul Român. Finala secţiunii vioară va avea loc pe 19 mai 2021, de la ora 18.00, iar Orchestra Filarmonicii „George Enescu” va fi dirijată de maestrul Wilson Hermanto.

Este pentru prima dată în istoria Concursului „Enescu” când primele două etape ale secţiunilor sunt organizate online, această măsură fiind luată pentru a putea derula competiţia în ciuda pandemiei. Pentru a crea o legătură între muzicieni şi spectatori, platforma asigură trei butoane cu ajutorul cărora spectatorii pot să aplaude virtual, alegându-şi intensitatea şi forma reacţiei. De asemenea, spectatorii pot să scrie mesaje tinerilor muzicieni, pentru a-i încuraja. Accesul la tot conţinutul online ale Concursului din această perioadă este gratuit. Programul complet este disponibil pe festivalenescu.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.