Concursul Eurovision 2020, care urma să aibă loc în Regatul Ţărilor de Jos, a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat miercuri organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu profund regret vă anunţăm anularea concursului Eurovision 2020 de la Rotterdam", a indicat într-un comunicat organizaţia acestui eveniment care este urmărit în fiecare an de milioane de telespectatori din lume, scrie AFP. 

Reprezentanţii European Broadcasting Union (EBU), organizatorii celei de-a 65-a ediţii, au precizat că de-a lungul ultimelor săptămâni au studiat numeroase opţiuni alternative de a putea organiza concursul. Dar, "având în vedere incertitudinea generată de propagarea Covid-19 în Europa - şi a restricţiilor impuse de guvernele diverşilor participanţi şi de autorităţile olandeze - Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune a decis că este imposibil de organizat evenimentul în direct aşa cum era prevăzut". 

Potrivit comunicatului, organizatorii se gândesc la o ediţie 2021 la Rotterdam. 41 de reprezentanţi urmau să participe la această ediţie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.