Etapa Online a Concursului Internaţional George Enescu începe, luni, cu secţiunea violoncel. 23 de tineri muzicieni din cei 26 înscrişi au fost declaraţi eligibili prin respectarea condiţiilor impuse de regulament. Accesul la tot conţinutul online al Concursului din această perioadă este gratuit pentru iubitorii muzicii clasice pe www.festivalenescu.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurizarea va avea loc online prin analizarea înregistrării video trimise de concurenţi de către juriile de specialitate formate din muzicieni de renume internaţional. Juriul Secţiunii de Violoncel a ediţiei din 2022 este format din David Geringas (Preşedintele Juriului), Natasha Brofsky, Marin Cazacu, Enrico Dindo, Leonid Gorokhov, Alexandra Guţu, Meehae Ryo şi Tsuyoshi Tsutsumi.

Rezultatele etapei online a secţiunii violoncel vor fi anunţate pe site-ul Concursului până pe 31 mai 2022. Doar 12 concurenţi se vor putea califica pentru Semifinala ediţiei a XVIII-a a Concursului Enescu. Vârsta medie a concurenţilor secţiunii de violoncel este 23 de ani, iar cel mai tânăr concurent are 12 ani, acesta fiind, de altfel, şi cel mai tânăr concurent din această ediţie.

Repertoriul concurenţilor este format din lucrări de Bach, Haydn, Schumann, Debussy, Schubert, precum şi lucrări mai contemporane precum cele scrise de Krzysztof Penderecki sau Zoltán Kodály.

Concursul funcţionează ca o platformă internaţională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii şi de promovare a compoziţiilor lui George Enescu în rândul noii generaţii de artişti din toată lumea, fiind astfel o completare firească a Festivalului „George Enescu”, cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România.

Concursul Internaţional George Enescu, una dintre cele mai importante platforme internaţionale de lansare pentru tinerii muzicieni din toată lumea, este construit ca o prelungire firească a Festivalului George Enescu - cel mai prestigios eveniment cultural organizat de România.

De-a lungul timpului, Concursul Enescu a contribuit semnificativ la promovarea şi lansarea multor mari artişti, aceştia păstrând mereu o le gătură de suflet cu Enescu şi cu România.

Concursul „Enescu” este un proiect cultural finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.