Orchestra de Cameră Unirea din Focşani, dirijată de Daniel Jinga, va încheia manifestările zilei de 24 ianuarie în oraşul Unirii, Focşani, la aniversarea a 163 ani de la Unirea Principatelor Române cu un concert extraordinar ce se va desfăşura, de la ora 18.00, la Ateneul Popular „Maior Gh.Pastia”, având în program, printre altele, Şase dansuri româneşti de Bela Bartok şi Concertul pentru orchestră de coarde de Paul Constantinescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe parcursul întregii zile, Primăria Municipiului Focşani şi instituţiile de cultură ale oraşului au pregătit momente artistice menite să evoce însemnătatea zilei de 24 Ianuarie 1859, ziua urmând să aibă în program de la slujbele oficiale şi ceremoniile militare, până la spectacolul istoric evocator susţinut de actorii Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” şi artiştii Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei”.

Tot pe 24 ianuarie va avea loc inaugurarea noului sediu al Liceului de Arte „Gh. Tattarescu” din municipiul Focşani.

Daniel Jinga a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, pe care le-a absolvit în anul 2003. În anul 2004 şi-a finalizat cursurile de master în Stilistică Dirijorală - Dirijat Cor Academic ale Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti iar în anul 2012 i s-a acordat titlul de Doctor în Muzică al aceleiaşi universităţi.

Marin Constantin îl numeşte în anul 2003, dirijor secund al Corului Naţional de Cameră „Madrigal”, legitimându-i astfel calităţile dirijorale. Din dorinţa de a se exprima artistic într-o manieră autentică, părăseşte emblematicul „Madrigal” şi înfiinţează Corul de Cameră „Accoustic”, împreună cu cei mai valoroşi colegi ai generaţiei sale.

În anul 2009 debutează la pupitrul Orchestrei Simfonice Bucureşti în cadrul spectacolelor-eveniment „Ascultă, Simte, DescOperă” alături de tenorul Vlad Miriţă. Acesta este începutul unui lung şir de spectacole-eveniment pe care le va face în săli importante sau în aer liber alături de vedete din toate genurile muzicale, preferând pentru o perioadă proiectele pop-rock simfonic, spaţiile neconvenţionale şi zona experimentală a manifestărilor muzical-artistice.

Din anul 2012 este Maestru de Cor al Operei Naţionale Bucureşti. În paralel, continuă să fie prezent pe scenă ca dirijor, cu o multitudine de orchestre din Bucureşti sau din ţară.

În 2015 este numit dirijor principal al Orchestrei Simfonice „Muntenia” din Târgovişte. În acelaşi timp, începe colaborările cu Gheorghe Zamfir şi corul „Song”, concretizate în turnee şi spectacole-eveniment rămase de referinţă. În anul 2016 devine dirijor principal al Orchestrei Metropolitane Bucureşti, la pupitrul căreia susţine o serie de gale, producţii independente de musical, spectacole-eveniment desfăşurate „open air” sau în săli de spectacole emblematice. În perioada ianuarie 2019 - decembrie 2020 a fost director artistic al Operei Naţionale Bucureşti. Din martie 2021 este manager-director general al Operei Naţionale Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.