Televiziunea Română va continua, începând de marţi, transmisiunile în direct de la Festivalul Internaţional „George Enescu”, între evenimente numărându-se spectacole susţinute de Orchestra Română de Tineret, Orchestra Simfonică Academică de Stat "Evgheni Svetlanov" din Rusia, Orchestra Barocă din Freiburg, dar şi concertul de închidere a festivalului, susţinut de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, 10 septembrie, de la ora 20.00, concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret, dirijor Michael Sanderling va fi transmis la TVR 3 în simulcast cu Trinitas TV, în direct de la Sala Palatului. În program: György Ligeti - Concertul românesc, Brahms/Schoenberg - Cvartetul cu pian nr. 1 op. 25 în sol minor.

Concertul susţinut de Orchestra Simfonică Academică de Stat "Evgheni Svetlanov" din Rusia, care îl va avea la pupitru pe Vladimir Jurowski, solistă pianista Alexandra Silocea, va fi transmis miercuri, 11 septembrie, de la ora 20.00, pe TVR 3  în simulcast cu Trinitas TV, în direct de la Sala Palatului. În program: Aleksei Retinsky - De profundis, Dmitri Şostakovici - Concertul nr. 2 op. 102 în Fa major pentru pian şi orchestră, George Enescu - Simfonia a II-a op. 17 în La major.

Pe 12 septembrie, de la ora 19.30, tot pe TVR 3 va fi difuzat concertul susţinut la Sala Palatului de Orchestra Simfonică Academică de Stat "Evgheni Svetlanov" din Rusia. Dirijor Gabriel Bebeşelea. Solist violonistul Ray Chen. În program: George Enescu - Pastorala-fantezie, Erich Korngold - Concertul op. 35 în Re major pentru vioară şi orchestră, Piotr Ilici Ceaikovski - Simfonia Manfred.

Duminică, 15 septembrie, de la ora 22.30, publicul va putea vedea, în transmisiune de la Ateneul Român, Concertul susţinut de Orchestra Barocă din Freiburg şi Corul Zürcher Sing-Akademie, dirijor René Jacobs, solişti: soprana Polina Pasztircsak, altista Sophie Harmsen, tenorul Maximilian Schmitt şi baritonul Johannes Weisser. În program: Ludwig van Beethoven - Missa solemnis op. 124 în Re major.

De asemenea, miercuri, 18 septembrie, de la ora 20.00, va fi transmis pe TVR 3, în simulcast cu Trinitas TV, în direct de la Sala Palatului, concertul susţinut de Orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, dirijor Yuri Temirkanov. Solist pianistul Nelsons Freire. În program - Ludwig van Beethoven - Concertul nr. 4 op. 58 în Sol major pentru pian şi orchestră, Gustav Mahler - Simfonia I în Re major "Titanul".

Concertul de închidere a festivalului, susţinut de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam, dirijor Tugan Sokhiev, va fi difuzat duminică, 22 septembrie, de la ora 19.30, în simulcast TVR 1, TVR 3 şi Trinitas TV, în direct de la Sala Palatului. În program: Johannes Brahms - Variaţiuni op. 56 pe o temă de Haydn, George Enescu - Uvertura de concert op. 32 pe teme populare româneşti, Piotr Ilici Ceaikovski - Simfonia I op. 13 în sol minor, "Visuri de iarnă".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.