Un concert din 2018 în care orchestra condusă de Chistian Badea şi violonistul ucrainean Valeriy Sokolov, solist invitat, au interpretat lucrări de Richard Strauss şi Johannes Brahms va fi prezentat joi, în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentaţia face parte din seria „Concertele Centenarului la Ateneu”. În program au fost incluse poemul simfonic „Don Juan“, de Richard Strauss, şi Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 77 de Johannes Brahms.

Sokolov a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional „George Enescu” din Bucureşti din anul 2005. „Un fascinant reprezentant al generaţiei secolului XXI”, spune despre el Christian Badea, dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu”.

Stagiunea 2018 - 2019 a Filarmonicii „George Enescu” a stat sub semnul Centenarului, dar şi al 150 de ani de la înfiinţarea Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” (1868) şi a 130 de ani de la inaugurarea clădirii Ateneului Român (1888).

Concertul din 23 noiembrie 2018, a cărui înregistrare va fi transmisă joi, de la ora 19.00, a fost organizat în parteneriat cu Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică şi Institutul Cultural Român.

Înregistrarea concertului din 23 noiembrie 2018 va putea fi ascultată pe site-ul fge.org.ro, pe pagina de Facebook şi pe canalul de YouTube ale Filarmonicii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.