Conacul Koşca din Dragodana (Jud. Dâmboviţa), aflat la 75 de km de Bucureşti, care datează din secolul al XIX-lea, este scos la vânzare de Romania Sotheby’s International Realty la preţul de 690.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Domeniul, întins pe o suprafaţă de 2 hectare de teren, cuprinde patru clădiri. Dintre ele, se remarcă conacul, cu o suprafaţă de 306 mp, 6 camere, 4 băi, salon, bucătărie, terasă cu ciubăr şi piscină.

La interior, clădirea este dominată de lemn, ferestre mari şi sobe de teracotă, ce păstrează specificul rustic al întregului conac.

Casa secundară are o suprafaţă de 238 mp, care include 4 camere, salon, bucătărie, baie, garaj interior şi o terasă care oferă o privelişte superbă asupra văii.

O fostă cramă boierească de 218 mp este construită pe trei niveluri subterane. În trecut această incintă a avut o întrebuinţare industrială, fiind o mini fabrică de produse lactate.

Conacul Koşca este înconjurat de o livadă cu peste 300 de pomi fructiferi.

"Domeniul Koşca este unul dintre cele mai frumoase din Muntenia, care a reuşit să-şi păstreze de-a lungul timpului caracterul traditional. De asemenea, un avantaj important este că tot ansamblul istoric a fost restaurat şi astfel poate fi valorificat imediat economic în diverse moduri: ca spaţiu de cazare şi de evenimente sau luat în calcul pentru potenţialul său agricol sau pomicol”, a declarat Constantin Prisecaru, managing partner Romania Sotheby’s International Realty.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.