Conacul de vânătoare al contelui Zichy Ferenc din Abrămuţ, judeţul Bihor, este scos la vânzare de Romania Sotheby’s International Realty pentru 495.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conacul a fost dăruit ca domeniu de vânătoare de către contele Zichy Vasonckeoy Ferenc, ministrul Comerţului în Imperiul Austro-Ungar, fiului său Tivadar în 1899.

Astăzi imobilul cu şase camere este cunoscut drept conacul Hajas după numele proprietarilor actuali, însă în titlul de proprietate este denumit castel.

Domeniul este situat pe drumul dintre Marghita şi Săcuieni, la 200 metri de drumul principal, între aşezările Petreu şi Cristur. 

Construcţia din lemn are o lucrătură rustică şi elegantă. Anexa este dotată cu uşi duble încadrate în cărămidă.

Cerdacul este generos, fiind elementul ornamental care domină intrarea. Atmosfera sfârşitului de secol XIX este păstrată prin mobilierul masiv. 

Mai mult de 30 soiuri de trandafiri sunt în grădina engleză dar pe domeniu sunt şi stejari, arţari şi arbuşţi ornamentali de peste 150 ani vechime. Pe o suprafaţă mare este cultivată lavandă (din cele 7,8 hectare 1,28 ha este teren intravilan şi 4.8 ha este teren arabil).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.