Conacul Fireţeanu, ridicat în perioada dintre cele două Războaie Mondiale, la Fieni, în judeţul Dâmboviţa, se vinde cu 250.000 de euro, potrivit Romania Sotheby's International Realty.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Situat în apropierea staţiunii balneoclimaterice Pucioasa, cu o istorie de peste trei secole, conacul Firiţeanu domină împrejurimile prin construcţia sa din piatră naturală.

Cărămida roşie de sub streaşină marchează rafinamentul arhitecţilor pentru frumos şi autentic.

Proprietatea, care dispune de o suprafaţă construită de peste 400 de mp, este locuită. Terenul aferent se întinde pe 4.579 metri pătraţi.

La începutul secolului XX, dar mai ales în perioada interbelică, a existat o adevărată şcoală neoromânească în arhitectură: reinterpretând stilul brâncovenesc, arhitecţi precum Ion Mincu sau Petre Antonescu au readus în prim plan frumuseţea uitată a conacelor boiereşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.