Comisia Europeană a publicat, vineri, o cerere de proiecte în valoare de 9 milioane euro pentru a sprijini producţia de ştiri din întreaga Europă pe teme de actualitate, cu un accent deosebit pe tinerii europeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
După două cereri de propuneri pilot în 2020 şi 2021, această a treia cerere sporeşte în mod semnificativ sprijinul pe care UE îl acordă jurnalismului transfrontalier şi solicită propuneri din partea unor consorţii care să reunească minimum cinci organizaţii din cel puţin cinci state membre ale UE, cu scopul de a le oferi tinerilor europeni posibilitatea de a compara perspective din întreaga Europă, de a-i implica printr-un conţinut atractiv, din perspective multiple, în diferite limbi europene, precum şi de a spori participarea democratică a tinerilor din diferite grupe sociale, lingvistice şi de vârstă, arată un comunicat de presă al Comisiei Europene. 
 
Demersul face parte din eforturile depuse în vederea sporirii şi a diversificării surselor de finanţare la nivel european pentru a sprijini jurnalismul transfrontalier şi a dezvolta noi formate inovatoare, cu respectarea deplină a independenţei editoriale.
 
Organizaţiile mass-media şi organizaţiile non-profit interesate pot găsi aici criteriile de eligibilitate şi îşi pot prezenta propunerile până la 24 octombrie 2022.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.