Posturile televiziunii publice propun pentru zilele de Crăciun o serie de programe speciale pentru telespectatorii de toate vârstele, cu emisiuni de divertisment, invitaţi speciali, documentare şi filme de ficţiune, transmisiuni în direct de la Vatican şi Catedrala Patriarhală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

TVR 1

Semifinala „Vedeta populară”, emisiuni şi ediţii speciale - „Iată, vin colindătorii!”, „Poveşti de Crăciun”, „Exclusiv în România”, „Moş Crăciun... de împrumut”, animaţii pentru copii, precum şi filme cu tematică de Crăciun sunt câteva dintre programele pe care TVR 1 le propune în perioada 24 - 27 decembrie.   

În Ajun de Crăciun, Iuliana Tudor a pregătit o seară specială şi anunţă „Iată, vin colindătorii!”. Pe 24 decembrie, la ora 21:00 şi pe 25 decembrie, de la 17:45, grupuri de colindători şi vedete ale folclorului românesc vestesc naşterea Domnului prin cântece de Crăciun.

Junilor Sibiului şi Ansamblului Banatul li se alătură Ansamblul de copii Cununiţa năzdrăvană din Satu Mare, Ansamblul de copii Cosăul din Budeşti (Maramureş), Grupul Moldava din Fălticeni (Suceava), Grupul Bujorelul din Drăgăneşti-Olt, Alina Pinca şi Grupul din Cergău (Alba), Cornelia Căprariu Roman şi Fetele de la Şicula (Arad), Ansamblul Constantin Arvinte din Iaşi, Ansamblul Dor Românesc din Bistriţa, Robert Târnăveanu şi Alina Bîcă, Liliana Laichici, Stana Stepanescu şi Ciprian Pop, Mariana Anghel, Marcel Părău şi Grupul din Retiş (Sibiu), Antonela Ferche Buţiu şi Grupul din Bihor, Traian Stoiţă, Ovidiu Homorodean, Sebastian Stan, Răzvan Năstăsescu, Carmen Popovici Dumbravă şi elevii Şcolii Populare de Artă din Timişoara, Ilie Medrea şi colindătorii Aurel Lupu şi Tin Vasilescu, Bogdan Toma şi Grupul din Ţinutul Pădurenilor (Hunedoara), Grupul Folcloriştii: Adriana Anghel, Daria Gâdea, Ionela Sterp, Geanina Gavrilă, Cristina Bugnar, Denisa Balu, Nicuşor Balu, Cristian Tomoni, Daniel Scorobete, Marian Gogan, Laurenţiu Marian, precum şi Adrian Stanca, Oana şi Raluca Stanca, Urşii din Asău (Bacău), Adrian Neamţu şi Bujorel Polhac, Nicolae Furdui Iancu şi Tudor Furdui Iancu.

„Moş Crăciun... de împrumut!” aduce, pe 24 decembrie, de la ora 17:00, daruri pentru copii, artişti şi momente de magie. Marcel Pavel cântă alături de fiica lui, Yuvenalia, iar Andra Gogan şi Andra Gogan Academy prezintă un medley internaţional. Marina Almăşan şi echipa ei propun o fantezie muzicală cu Magicianul Teo (actorul Costin Teodorescu) şi Corul Sunetul Muzicii.

Pe 25 decembrie, de la ora 09:15, emisiunea „1, 2, 3 şi afli tot ce vrei!” are un invitat special: Moş Crăciun.

În cadrul magazinului religios „Universul credinţei”, de la ora 09:45, va fi transmisă în direct Liturghia de Crăciun oficiată la Catedrala Patriarhală de Patriarhul Daniel. Tot atunci, vor fi dezvăluite poveşti impresionante despre oameni speciali, aşa cum este şi fostul fotbalist Mihai Neşu.

Pe 25 decembrie, de la ora 21:00, va fi difuzată emisiunea „Poveşti de Crăciun”, în care personalităţi din România deapănă amintiri. „Întâlnirea cu Moş Crăciun înseamnă, pentru invitaţii «Poveştilor de Crăciun», nu doar surprizele pe care Moşul le-a adus în sacul lui, ci şi un prilej de a-şi aminti cele mai frumoase momente de sărbătoare pe care le-au trăit în copilărie, lângă brad, alături de cei dragi, de aproape şi de departe”, explică Alina Amza, realizator al programului.

Sunt invitaţi Irina Margareta Nistor, Rică Răducanu, Adriana Trandafir, Francisc Doboş, Toni Grecu, Dumitru Prunariu şi Maria Dragomiroiu.

„Tezaur folcloric” va fi difuzată pe 26 decembrie, de la ora 12:00. Colinde tradiţionale, cântece din vatra satului, urări de bine şi sănătate vin din partea grupurilor şi a interpreţilor din toate zonele folclorice ale ţării.

De la ora 17:10, Cristi Tabără şi echipa „Exclusiv în România” invită acasă la Arsenie Boca. Mai exact, la Vaţa de Jos, în inima Apusenilor, unde s-a născut unul dintre cei mai mari duhovnici ai României. 

După o pauză de trei săptămâni, Iuliana Tudor revine, de Crăciun, pe scena „Vedeta populară”, la semifinala show-ului. Câştigătorii celor şapte ediţii de concurs se întrec pe 26 decembrie, de la ora 21:00.

Jazz, animaţii şi filme cu tematică de Crăciun

TVR 1 va difuza, pe 27 decembrie, de la ora 23:30, concertul susţinut anul acesta la Bucureşti de Wynton Marsalis, trompetist şi compozitor, alături de Jazz at Lincoln Center Orchestra din New York, formată din 15 dintre cei mai buni instrumentişti ai momentului.

Principalul post al Televiziunii Române oferă în aceste zile filme cu tematică de sărbători: pe 24 decembrie, de la 23:10, comedia „Crăciun la magazin”; pe 25 decembrie, de la ora 15:50, „Micul Prinţ”, adaptare animată după capodopera lui Antoine de Saint-Exupery pentru care şi-au împrumutat vocile actori precum Jeff Bridges, Marion Cotillard, Riley Osborne şi Benicio Del Toro; pe 25 decembrie, de la 22:10, „Miracol de Crăciun”; pe 26 decembrie, de la ora 10:10, comedia „Luminile Crăciunului”; pe 26 decembrie, de la ora 15:40 filmul romantic „Crăciun în Munţii Blue Ridge”.

TVR 2

Colinde, documentare în premieră şi concerte, transmisiuni în direct de la Vatican şi Catedrala Sfântul Iosif, filme şi ediţii speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de sărbătoare TVR 2.

Fuego va găzdui o gală de sărbătoare la „Drag de România mea” (26 decembrie, ora 15:00), Corina Dănilă şi Dragoş Huluba au pregătit o ediţie specială „Gala umorului” (24 decembrie, ora 22:00), cu momente antologice alături de mari actori de comedie, iar Marina Almăşan şi invitaţii săi, în emisiunea „Femei de 10, bărbaţi de 10” (25 decembrie, ora 15:00), se alătură atmosferei festive.

Ca în fiecare an, TVR 2 va transmite în direct mesajul Papei adresat „Cetăţii şi Lumii” din Cetatea Eternă a Vaticanului. În Ajunul Crăciunului, de la ora 20:30, emisiunea „Credo” dedică o ediţie specială sărbătorii naşterii Domnului şi va transmisite Vigilia di Natale şi Liturghia pe care Sanctitatea Sa Papa Francisc le oficiază în Basilica Sfântului Petru.

În ziua de Crăciun, de la ora 13:00, sub acelaşi generic, TVR 2 transmite din Piaţa San Pietro ceremonia „Urbi et Orbi” - mesajul şi binecuvântarea Papei Francisc. În ziua de 25 şi 26 decembrie, de la ora 08:00, sub genericul „Repere sacre”, telespectatorii pot urmări în direct slujba Naşterii Domnului şi Sfânta Liturghie din Catedrala Sfântul Iosif.

Ediţii de sărbătoare au pregătit duminică, 26 decembrie, emisiunile „Ferma”, de la ora 09:00, şi „Pescar hoinar”, de la ora 10:00.

Pe 24 decembrie, de la 09:00, Corul şi Orchestra Tabernacle din Salt Lake City se reunesc sub bagheta dirijorului Mack Wilberg pentru a celebra cel mai frumos moment din an. În faţa a peste 10.000 de spectatori şi într-un décor de poveste, vor interpreta câteva dintre cele mai iubite colinde americane. Invitat special este Santino Fontana.

Până duminică, de la ora 18:45, sunt difuzate filme de sezon - pe 24 decembrie, comedia „Bagaj de sărbători” (SUA, 2011), pe 26 decembrie - „Nuntă de Crăciun” (SUA, Canada, 2018).

În ziua de 25 decembrie poate fi vizionată comedia romantică „Un tradafir de Crăciun (SUA, 2017), de la ora 13:30, documentarul despre supravieţuirea în mediul polar a unui pui de ren - „AILO: Aventuri în Laponia” (Finlanda, 2018) - de la ora 18:45, iar de la ora 20:20, comedia „Contra cronometru” (Italia-SUA, 1983), regizată de Enzo Barboni, cu Bud Spencer şi Terence Hill.

Duminica Filmului Românesc, din 26 decembrie, continuă seria filmelor istorice de aventuri: de la ora 13:10, „Misterele Bucureştilor” (1983) şi de la ora 20:20, „Masca de argint” (1985).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.