Vernisajul seriei de cartoline „Color it yourself!” a artistului Olimpiu Bandalac va avea loc, vineri, la Art Machine, automatul de tip vending machine iniţiat de gruparea artistică Pastila Roz şi amplasat în Bucureşti, în Cărtureşti Parklake.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colecţia de 100 de lucrări de artă originale aduce publicului amator de artă contemporană, în format neconvenţional, 100 de mini-cărţi de colorat până pe 27 aprilie.

Olimpiu Bandalac este un artist vizual, realizator video şi regizor de film de animaţie care trăieşte şi lucrează în Bucureşti. Din 1980 expune desen, pictură, instalaţie, fotografie, film experimental şi de animaţie. Interesul său este legat de temele perene ale artelor vizuale: portretul artistului la diferite vârste, timp/mişcare, istorie, eco-art. Începând cu 2019 este implicat în educaţie artistică - oferind cursuri de desen, culoare, modelaj copiilor din mediile defavorizate, şi cursuri de multimedia la UNARTE, Bucureşti.

Activitatea sa artistică este recunoscută în domeniul artelor vizuale şi animaţiei iar de-a lungul timpului a primit numeroase premii pentru activitatea sa, printre care: în 1982 - Certificat de Merit (operă colectivă) la Festivalul Internaţional al Filmului - Chicago, SUA, între 1982 - 1989 - şapte premii naţionale pentru film de animaţie (între ele: „Cupa de cristal”, Premiul UCIN pentru film de animaţie), în 1998 - Premiul Uniunii Artiştilor Plastici pentru Foto-Video-Performance, Bucureşti şi în 2015 - Premiul Revistei ARTA.

Lucrările sale se află în colecţii publice (MNAC Bucureşti, Muzeul MARE Bucureşti, Muzeul de Artă Braşov, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Kunsthalle Nürnberg - Germania, State University Museum São Paulo - Brazilia) şi în colecţii private.

Proiectul Art Machine încurajează consumul sănătos de artă prin punerea în contact direct a artiştilor cu publicul larg. Art Machine creează o oportunitate unică de a achiziţiona lucrări originale de artă, într-un format şi la un preţ accesibil, în acelaşi timp oferind expunere şi susţinere financiară artiştilor implicaţi în proces. Din iulie 2020, a pus la dispoziţia publicului 44 de serii de lucrări originale de la artişti.

„Art Machine este un automat de tip vending machine care distribuie lucrări de artă originale în schimbul sumei de 10 lei. Fiecare lucrare a fost desenată de un artist şi poartă cu ea amprenta personală. Este practic o carte de vizită a artistului creată doar pentru voi. În acest fel vă încurajăm să începeţi propria colecţie de artă şi poate chiar să schimbaţi între voi lucrările care vă plac. Artă ţine şi de plăcere, iar, în timp, colecţiile pot deveni o oglindă a gustului personal”, spun iniţiatorii proiectului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.