Treizeci şi cinci de lucrări de artă, unele create de Andy Warhol şi Jackson Pollock, au fost scoase la vânzare la New York, iar colecţia a generat luni un total de peste 676 de milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Loturile au aparţinut mogulului din domeniul imobiliar Harry Macklowe şi fostei lui soţii, Linda. Cuplul a fost îndemnat să scoată la vânzare colecţia şi să împartă venitul în cadrul procesului de divorţ început în 2018, potrivit BBC.

Anul viitor, vor fi vândute alte 35 de opere de artă.

Între cele adjudecate luni, la Sotheby's, s-a numărat „No 7”, tablou de Mark Rothko, vândut pentru 82,5 milioane de dolari - al doilea cel mai mare preţ obţinut de o lucrare a artistului.

„Number 17, 1951", de Jackson Pollock, a fost adjudecat contra sumei de 61,2 milioane de dolari.

Lucrarea „Nine Marilyns" a lui Andy Warhol, realizată la scurt timp după moartea arctriţei Marilyn Monroe, a fost vândută pentru 48,5 milioane de dolari.

Valoarea colecţiei a fost estimată la 400 de milioane de dolari şi, înainte de licitaţia de la New York, ea a fost prezentată în Taipei, Hong Kong, Paris şi Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.