O colecţie de sculpturi contemporane, semnate de celebrul sculptor Marcel Guguianu, este scoasă la licitaţie, online, marţi, de la ora 19.00, pe platforma Artmark Live.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nud”, „Muză”, „Voluptate”, „Graţie” sau „Dorinţă” sunt doar câteva dintre cele 15 sculpturi cărora maestrul Guguianu le-a dat viaţă, îmblânzind marmura şi bronzul şi conturând siluete feminine de o perfecţiune desăvârşită, având în vedere că în centrul intereselor sale creative se află femeia - marea temă a operei sale, pe care o va figura şi metaforiza permanent.

Astăzi, doar în muzee sau colecţii private se mai regăsesc sculpturile realizate de maestrul Marcel Guguianu. Poate cea mai cunoscută statuetă este „Ciocârlia” care a devenit din 1995 emblema diviziei de cultură a Băncii Mondiale.

"Iudith" - Marcel Guguianu

Cea mai valoroasă operă din licitaţia de mâine este „Iudith” - o sculptură de mari dimensiuni realizată din marmură, care are un preţ de pornire de 15.000 de euro, iar cele mai accesibile sculpturi semnate de Marcel Guguianu au un preţ de pornire de doar 500 de euro - „Repaus”, „Nud” sau „Muză”.

Alături de Marcel Guguianu, în Licitaţia de Sculptură Contemporană se vor regăsi şi sculptorii: Aurel Vlad cu lucrarea „Baricadă”, care face parte din seria „Mulţimilor” şi are un preţ de pornire de 2.500 de euro; Darius Hulea care îşi făureşte operele folosind metalul sau diferite tipuri de sârmă, fiind prezent în licitaţie cu opera „Venus la oglindă”, care are un preţ de pornire de 9.000 de euro; Felix Aftene aduce în licitaţie o lucrare realizată anul trecut „Gânditorul” - o sculptură din bronz cu un preţ de pornire de 4.000 de euro.

Expoziţia Licitaţiei de Sculptură Contemporană poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviţă până marţi, ora 17.00 sau online pe artmark.ro. Pentru a participa la licitaţiile organizate de Casa de Licitaţii A10 by Artmark este necesară realizarea unui cont activ care permite licitarea operelor de artă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.