CNN Films şi BBC pregătesc un lungmetraj documentar despre cursa globală pentru obţinerea unui vaccin anti-Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentarul va fi regizat de Catherine Gale, regizoare britanică şi fost virusolog, şi de jurnalistul american Caleb Hellerman, cineast independent.

Gale va fi şi producător.

Filmul va fi difuzat în SUA de CNN sub numele „Race For The Vaccine”, narat de corespondentul pe probleme medicale Sanjay Gupta.

În Marea Britanie, el va fi difuzat de BBC Two.

Lungmetrajul a beneficiat de aportul mai multor cercetători din SUA, Europa, Asia şi Australia, inclusiv oameni de ştiinţă din spatele vaccinurilor Pfizer/ BioNTech şi National Institutes of Health (NIH)/ Moderna, dar şi de la Oxford University/ AstraZeneca, ser aflat încă în faza de dezvoltare.

„Având în vedere că finalul pandemiei depinde mult de cum au început, am vrut să spun povestea oamenilor de ştiinţă care erau pregătiţi şi aşteptau Covid-19. Povestea cursei lor contra cronometru de a dezvolta vaccinuri şi lecţiile pe care le învăţăm din asta vor contura viitorul pentru noi, toţi. Nu a fost vreodată mai important să intrăm în lumea lor. Am fost cu adevărat inspirată de ei”, a transmis Gale într-un comunicat citat de The Hollywood Reporter.

Producători executivi sunt Janet Tobias, Rogger Lopez , Archie Baron, Amy Entelis, Katie Hinman, Courtney Sexton, Tom Coveney, Sean B. Carroll şi Jared Lipworth.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.