Postul Naşul TV a fost sancţionat, joi, de Consiliul Naţional al Audiovizualului, cu amendă de 10.000 de lei pentru ediţii ale emisiunii "Naşul TV" în care nu a fost respectată obligaţia de a informa obiectiv publicul "prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au fost monitorizate ediţiile din zilele de 3, 7, 8, 10, 19 şi 23.09.2020, potrivit CNA. 

În aceeaşi şedinţă, somaţii publice au primit posturile Etno TV, Naţional TV şi Pro TV, deoarece serialul „Lecţii de viată” nu a fost transmis corespunzător. "Programele 12 se difuzează numai după ora 20.00 şi vor fi însoţite permanent de un semn de avertizare", potrivit dispoziţiilor Art. 23 din Legea audiovizualului. 

De asemenea, CNA a hotărât să emită o decizie de intrare în legalitate pentru spotul TV aferent campaniei de promovare pentru produsul Simpliq, difuzat cu încălcarea prevederilor art. 94 lit. a) din Codul audiovizualului (perioada monitorizată: 27.07 - 02.08.2020).

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.