Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat, în şedinţa de marţi, B1 TV cu 25.000 de lei deoarece în ediţia din 2.10.2016 a emisiunii "Lumea lui Banciu”, în care tema abordată a fost legată de Referendumul din Ungaria privind cotele obligatorii de imigranţi, moderatorul a făcut diverse comentarii despre maghiarii din Transilvania, fără a ţine seama de dispoziţiile art. 47 alin. (1) din Codul audiovizualului, potrivit cărora "este interzisă difuzarea în programele audiovizuale a oricăror forme de manifestări antisemite sau xenofobe”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La stabilirea cuantumului sancţiunii s-a reţinut şi încălcarea dispoziţiilor art. 40 alin. (3) din Codul audiovizualului la difuzarea emisiunii "Dosar de politician” din 26.09.2016.

Postul de televiziune B1 TV a mai fost amendat la începutul lunii februarie cu 10.000 de lei pentru ştiri şi emisiunile ”X-Press” şi ”Dosar de politician”. 

În şedinţa de marţi, constatând încălcarea prevederilor art. 20 alin. 5) din Decizia CNA nr. 277 / 2013, Consiliul a decis să aplice o somaţie publică societăţii ALAMO IMPEX 97 SRL pentru Radio Gaga Sovata.

De asemenea, Consiliul a aprobat solicitarea de licenţă audiovizuală prin reţele de comunicaţii electronice a societăţii ADWAY DIRECTION S.R.L. pentru Impuls TV din Cluj-Napoca.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.