Programul de burse de creaţie artistică Classix In Art în domeniile muzică, arte vizuale şi coregrafie a fost lansat luni de Asociaţia Industrii Creative, organizator al Classix Festival.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pentru că pandemia a jucat un rol important pe parcursul ultimului an în abandonul şcolar, în reprofilarea a numeroşi lucrători şi practicieni ai domeniilor creative, a artiştilor, a creat o profundă stare de instabilitate financiară, iar măsurile de ajutor au întârziat (şi încă întârzie) să apară în sectorul independent, demersurile acestui apel de proiecte vine ca o formă de sprijin şi încurajare a practicii artistice”, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Bursele de creaţie acordate au o valoare totală de 3.000 de euro, câte 1.000 de euro pentru fiecare domeniu, iar câştigătorii vor primi banii sub forma unui stipendiu lunar de 1.500 de lei (net), pe parcursul a trei luni.

Înscrierile pot fi făcute până pe 30 aprilie, câştigătorii vor fi anunţaţi pe 7 mai, iar proiectele vor fi prezentate pe 15 august.

Se pot înscrie tineri artişti, liber profesionişti, artişti independenţi, studenţi, persoane fără un venit stabil şi rezidenţi în România. Artiştii care doresc să participe în cadrul prezentului apel vor prezenta o scrisoare de motivaţie, un portofoliu de lucrări relevant pentru practica lor, precum şi dovada conceptului proiectului propus.

Tematica acestei sesiuni este „instinct”. La finalul celor trei luni de rezidenţă creativă, artiştii selectaţi vor prezenta câte un proiect relevant pentru sfera lor de interes şi a practicii lor artistice. Sunt vizate proiectele care au un impact în comunitate şi care pot contribui la revitalizarea vieţii culturale. Lucrările vor fi promovate în mediul online, pe paginile festivalului şi ale organizatorilor săi, iar dacă situaţia o va permite, în cadrul unor evenimente cu prezenţă fizică organizate de Asociaţia Industrii Creative.

A doua ediţie a Classix Festival, proiect independent, a avut loc la Iaşi, în perioada 14 - 18 martie 2021.

Asociaţia Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld şi Classix din Iaşi, având drept scop revitalizarea culturală a oraşului, angrenarea comunităţilor creative şi implicarea în viaţa civilă a societăţii prin acţiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv şi participativ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.