Clădirile unor instituţii din municipiul Sibiu vor fi pictate de artişti români şi străini care vor participa la cea de-a treia ediţie a Street ART Festival, oraşul având deja 31 de astfel de picturi în mai multe zone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, 24 de artişti români şi trei internaţionali vor participa la cea de-a treia ediţie a festivalului de artă urbană Street ART, între 3 şi 9 iulie.

În acest an, primul tur de artă stradală din România, care conţine deja 31 de lucrări realizate în 11 zone din oraş, va fi îmbogăţit cu alte picturi murale, care vor colora zidurile gri ale şcolilor şi liceelor din Sibiu.

”Dintre zecile de artişti străini bine cotaţi care şi-au dorit să îşi aducă aportul la ridicarea nivelului estetic al acestor locaţii, au fost aleşi Urka din Italia, Wasp Elder din UK şi Camilo din Portugalia, care revine după lucrarea realizată anul trecut pe faţada Liceului Teoretic «Onisifor Ghibu»”, se arată în comunicat.

De asemenea, vor face parte din line-up-ul acestei ediţii nume de referinţă ale street art-ului din România sau artişti plastici aflaţi la început de drum. Printre aceştia se regăsesc Sweet Damage Crew, Kitră, The Orion sau Pisica Pătrată – artistul care semnează imaginea ediţiei din 2017.

”Aceştia vor putea realiza murale pe zidurile instituţiilor de învăţământ la singurul festival din lume care reuşeşte să facă asta, an de an, cu sprijinul Primăriei. În completarea lor, alţi artişti vor avea şansa să îşi implementeze pentru prima dată ideile pe panouri, chiar în centrul istoric al oraşului, în timp ce iau pulsul trecătorilor şi al publicului”, se mai arată în comunicat.

Vor fi organizate activităţi conexe, conferinţe şi dialoguri despre artă şi spaţiu urban, întâlniri cu artiştii, workshop-uri, tururi şi expoziţii de fotografie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.